Úvod   /   Zprávy   /   Nabízí lidem dotace

Nabízí lidem dotace

2019-01-20 06:43:00

CHOMUTOV (spe, r) — Nové dotační programy na podporu projektů svých občanů a místních zájmových sdružení v oblasti kultury, sportu, sociálních věcí a ochrany životního prostředí vyhlásil město Chomutov. Pro tento účel vyčlenilo 44,4 miliónu korun. „Díky dotacím, které poskytujeme z městského rozpočtu, vzniká spousta zajímavých projektů a to převážně pro děti.

V loňském roce jsme prostřednictvím dotací pomohli například k uskutečnění příměstského tábora i pro školkové děti,“ řekl primátor statutárního města Chomutova Marek Hrabáč.

O poskytování finančních prostředků z rozpočtu města lze požádat od 1. ledna a to pouze elektronicky. Potřebné formuláře i bližší informace jsou ke stažení na webu města. Mezi posuzovanými aspekty přijatých žádostí o poskytnutí dotace bude míra zapojení mládeže, seniorů a rodin s dětmi do plánovaných aktivit. „V jednotlivých programech je vždy stanoven mezní termín pro podání žádosti, ten nejbližší je už 31. ledna, a minimální míra finanční spoluúčasti, kterou je žadatel povinen dodržet,“ doplnil vedoucí odboru ekonomiky Jan Mareš.

O dotační příspěvek je možné zažádat například na oživení veřejného prostoru, na podporu kreativity a komunitního rozvoje, na celoroční činnost sportovních klubů a další.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video