Euroklíč pro postižené

2019-01-17 09:48:54

ÚSTECKÝ KRAJ (r) — Zapojení do projektu Euroklíč v Ústeckém kraji nabízí zdravotně postiženým, nemocným či rodičům malých dětí Národní rada osob se zdravotním postižením (NRZP) ČR za finanční podpory Ústeckého kraje a Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Euroklíč, který umožňuje rychlý a důstojný přístup na toaletu, ale například i do výtahů či na schodišťové dopravní plošiny, mohou zdarma získat držitelé průkazu TP, ZTP, ZTP/P, držitelé WC karty, diabetici, stomici, onkologičtí pacienti, lidé trpící roztroušenou sklerózou, Parkinsonovou chorobou, nespecifickými střevním záněty (Crohnovou chorobou a ulcerózní kolitidou), močovými dysfunkcemi a rodiče dětí do tří let.

Jde o mezinárodní projekt, který už více než čtvrt století pomáhá lidem se sníženou schopností pohybu ve vyspělých evropských zemích. Podmínkou je, aby zařízení bylo osazeno jednotným eurozámkem, který klíč odemyká. V okrese Chomutov je eurozámek zatím na třech místech: na toaletách železniční stanice v Klášterci nad Ohří, na toaletách v budově kadaňské radnice a na záchodcích u kadaňského kina Hvězda. V celém kraji lze euroklíč použít na dvaatřiceti místech, v rámci republiky je eurozámkem osazena už asi tisícovka zařízení. Jejich kompletní seznam je k dispozici na webu http://www. eurokeycz.com/Již osazeno.

Centrálním distribučním místem Euroklíčů pro Ústecký kraj je: Regionální pracoviště NRZP ČR pro Ústecký kraj (www. nrzp. cz), mobil 603 469 247, e–mail: jaroslavik@seznam.cz.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video