"Na zkušenou posíláme žáky až do Portugalska,“ pochvalují si zahraniční stáže vyučující odborných předmětů žatecké průmyslovky

2019-01-18 14:16:00

Na Střední průmyslové škole elektrotechnické v Žatci si včas uvědomili, že jejich absolventi musí vstupovat na pracovní trh také s dostatečnými praktickými dovednostmi. Proto se snaží své žáky zapojovat do zahraničních mobilit. S podniky v Portugalsku má žatecká průmyslovka dobrou zkušenost. Kromě novinek z oblasti elektrotechniky se tam žáci zdokonalují v angličtině.

Dvanáct budoucích elektrotechniků se zúčastnilo zahraniční stáže v Portugalsku. Žáci pracovali ve firmách Aquafer, Vendo de Tudo a Triffacelos a mohli si tak ověřit své dovednosti získané během studia elektrotechniky. „Portugalci jsou skvělými partnery. Mají cit pro předávání zkušeností, dávají prostor pro to, abychom si vše vyzkoušeli a něco nového se i naučili,“ hodnotí pobyt v Portugalsku jeden z žáků Střední průmyslové školy elektrotechnické v Žatci.

Zahraniční stáže jsou financovány z evropských fondů. Program Erasmus+ je přínosem jak pro žáky, kteří si ověřují své odborné, ale i jazykové dovednosti, tak pro vyučující. Letos byl do projektu zahrnut systém ECVET, který přesně udává, jaké dovednosti mají žáci ve firmách získat a ve spolupráci se školou a vybranými zaměstnavateli, usnadnit vstup budoucích absolventů elektrotechniky na trh práce. Na jaře 2019 se má do Portugalska vydat další skupinka, opět o 12 žácích.

O programu Erasmus+

Erasmus+ je nový vzdělávací program Evropské unie na období 2014–2020, který podporuje spolupráci a mobilitu ve všech sférách vzdělávání, v odborné přípravě a v oblasti sportu a mládeže. Je nástupcem Programu celoživotního učení, programu Mládež v akci a dalších. Více informací na www.naerasmusplus.cz.

Foto:  Žáci žatecké průmyslovky v jedné z portugalských firem. Foto: archiv školy

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video