Twirlerka Trnková pojede na šampionát do Itálie

Iveta Drlíková 2019-01-26 05:32:00

Žatecké twirlerce Aničce Trnkové se na lednovém Mistrovství České republiky dařilo. Už ve starší kategorii, mistrovské třídě A, vybojovala dvakrát titul 1. vicemistryně a nominovala se tak na jarní Mistrovství Evropy v Itálii.

Mistrovství České republiky v twirlingu asociace NBTA hostilo Sportovním centru Nymburk první lednový víkend. Anička Trnková letos poprvé soutěžila již ve vyšší věkové kategorii, ale starších soupeřek se nezalekla. Bojovala statečně a při své premiéře získala dvě druhá místa. První v rytmickém tanečním sólu, kde pro ni sestavu připravil chorvatský mistr světa Tihomir Bendelja. Druhý cenný kov v barvě stříbra přidala v disciplíně sólo 1 hůlka za sestavu, kterou pro ni vytvořil trenér italské reprezentace Pieter Hazeu. „Jsem spokojená. Největší radost mám, že jsem pochytala všechny vysoké výhozy, protože k jejich tréninku nemám dobré podmínky,“ říká Anička Trnková.

Úspěšnou žateckou twirlerku, která trénuje pod vedením Terezy Vimrové z Ostrova nad Ohří, teď ale nečeká zasloužený odpočinek. Musí se totiž připravovat na další český šampionát, tentokrát asociace WBTF, kde bude soutěžit v disciplínách - freestyle, sólo 1 hůlka, artistic sólo a artistic pair. Nově navíc musí splnit povinný program, což je sestava technických prvků, stejná pro všechny závodnice. Získané body z ní výrazně zasáhnou do hodnocení všech sólových disciplín. Naší twirlerce gratulujeme a držíme palce v dalších závodech. 

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video