Pro středoškoláky z Klášterce skončily Vánoce až 15. ledna

Ota Schnepp 2019-01-23 11:05:00

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ (otys) – O necelý měsíc zpět se v úterý 15. ledna vrátili návštěvníci kláštereckého kulturního domu a hlavně protagonisté Vánoční akademie, tedy žáci a pedagogové z tamního gymnázia a střední odborné školy. Akademie sice měla svou premiéru již 21. prosince loňského roku, ale jak už se stalo u středoškoláků tradicí, tehdy byla určena všechna vystoupení jen pro jejich a učitelské oči.

 Přípravu a zdárný průběh obou podvečerů měli na starost žáci septimy a 3. G. Všichni ostatní kromě maturantů nacvičovali, převlékali se, odříkávali své dialogy či monology, tancovali a zpívali. A aby to bylo hodně zajímavé, zvolili tentokráte organizátoři Vánoční akademie velmi originální společné téma pro všechny – Vánoce. Nicméně všichni účinkující od primy až po sextu, z 1. a 2. G a rovněž z 1. a 2. S zvládli za bouřlivého potlesku a častého smíchu svá vystoupení na jedničku. K vidění tak například byla typická česká rodinka, hádající se americký Santa s českým Ježíškem, které uklidňoval sám Pán Bůh, ale i nositelé vánočních dárků v jiných zemích.

Nechybělo ani nahlédnutí mezi hlasující poslance parlamentu, kteří zrovna debatovali o zrušení Vánoc jako takových. Samozřejmostí byla parodie na Mrazíka či seriál Comeback, ani velmi zkrácená verze Polárního expressu nemohla na akademii chybět. Stejně tak i sledování televizních pohádek, v nichž pochopitelně nesměla chybět každoroční vánoční reklama a pravděpodobně i jediná, která nikomu nevadí: „Ne, ne já už ho vidím…“

Důstojnou opravdu vánoční tečku, byť už se psala polovina ledna 2019, za vším tím řáděním a humorem na podiu, učinili se svou andělskou třídní učitelkou žáci kvinty. Ti totiž vsadili vše na jednu kartu a zcela v civilu, někteří ovšem s hudebními nástroji, vytáhli ze svého středu „Václava Neckáře“ a ten v potemnělém sále spustil: „Jedu domu po trati, jedu přes kopce….“ Spontánně zvednuté ruce s rozsvícenými mobilními telefony mluvily samy za sebe, že Půlnoční byla správným tahem.

Korunu všemu pak nasadila „Ewa Farna“ z 3. G, která na závěr střihla Vánoce na míru a přesně na míru tak Vánoční akademii GSOŠ Klášterce nad Ohří na téma Vánoce uzavřela.


1. foto: Sexta a její pánské santovské osazenstvo. Později se k jejich čtyřčlennému sólu připojili i ostatní.

2. foto: G a její veselý tanec poté, co Pán Bůh (uprostřed v podání třídního učitele, fyzikáře Jana Zacha) vyčinil Santa Clausovi a Ježíškovi (vpravo) za to, že se hádají jako dva malí kluci místo toho, aby každý nosil dětem dárky. Samozřejmě každý ve své zemi.

3. foto: Kvinta a její Půlnoční….

4. foto: Polární expres v podání sekundy.

5. foto: Parodie na seriál Comeback v podání žáků primy. Ozzák pochopitelně nechyběl.

Napsal(a): Ota Schnepp

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video