Turisté zhodnotili uplynulou sezónu

Věra Pajerová 2019-01-24 08:27:00

CHOMUTOV — V pátek 18. ledna na své členské schůzi chomutovští turisté zhodnotili uplynulou turistickou sezónu. Byla zdařilá. Celkem uspořádali 51 akcí, z toho 8 významných, tradičních, jeden autobusový zájezd do Lemberka a čtyřdenní expedici do Náchoda a okolí.

Běžných akcí se průměrně účastnilo 29 turistů a každý z nich v průběhu roku nachodil 864 km. Na přípravě významných akcí se podílela spolu s výborem řada dobrovolníků z řad turistů. Některé akce finančně pomohlo zajistit formou dotace Statutární město Chomutov, upomínkové předměty darovaly Severočeské doly, Infocentrum v Chomutově a Klášterci nad Ohří. Příjemné prostředí v cíli nalezli turisté v některých oblíbených penzionech a restauracích. Využívali převážně dopravu Českých drah a soukromého dopravce. Jako poděkování u příležitosti 130. výročí založení Klubu českých turistů a vzniku samostatného československého státu byla řada těchto přátel turistiky odměněna diplomem, některé medailí s diplomem. O akcích turistů se veřejnost může informovat ve vývěsní skřínce umístěné na přestupní stanici na Palackého ulici.

Foto: Ladislav Chlíbek

Napsal(a): Věra Pajerová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video