Jirkovští bezdomovci mají „volnou židli”

2019-01-26 08:40:00

JIRKOV ( duš , r ) — V mrazivých dnech mohou jirkovští bezdomovci využít noclehárnu v ulici Boženy Němcové. V případě plné kapacity je k dispozici také společenská místnost, či úřad.

Stejně jako v minulých letech se pracovníci odboru sociálních věcí a školství domluvili se zástupci Armády spásy v ČR. Noclehárna je v mrazivých zimních měsících otevřena o dvě hodiny dříve, tedy od 18 hodin. Zařízení se nachází v ulici Boženy Němcové 1059. V případě mrazivého počasí mohou lidé bez domova přijít i v průběhu dne a poradit se, jak toto období mohou lépe zvládnout prostřednictvím sociálních služeb. V rámci této konzultace jim je poskytnuto drobné občerstvení a teplý nápoj. Pomoci bezdomovcům můžete i zakoupením nocleženky v hodnotě 100 korun na webu www.noclezenka.cz.

Lidé bez domova mohou využít také program nazvaný Volná židle. Znamená to, že pokud by se naplnila kapacita noclehárny, je ještě možno využít dalších osm míst ve společenské místnosti pro přečkání noci v teplém prostředí. Program je vnímán jako záchranná služba, která řeší momentální krizovou situaci a je poskytován zdarma. I v tomto programu je zaručeno jídlo a teplý čaj. Během otevírací doby městského úřadu v Jirkově mohou bezdomovci trávit svůj čas také v teple přímo na odboru sociálních věcí a školství, který sídlí na náměstí Dr. E. Beneše 2, v prvním patře. Sociální pracovníci mohou v případě zájmu poskytnout teplé nápoje včetně polévky, zajistit teplé oblečení a podat základní sociální poradenství. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video