Škola od září rozšiřuje výuku jazyků

2019-02-02 05:37:00

Žatec (id) Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem, toto ustálené rčení platí v dnešním globalizovaném světě dvojnásob. Velmi dobře si to uvědomují i na žatecké Obchodní akademii a Střední odborné škole zemědělské a ekologické. Od nového školního roku tak kromě angličtiny, němčiny a ruštiny, rozšíří výuku o francouzštinu. „I v našem regionu firmy živě obchodují se světem a řada z nich působí globálně. Zde všude jsou potřeba zaměstnanci, kteří se nejen domluví, ale zvládnou v cizím jazyce obchodovat, komunikovat a vést jednání. Cizí jazyk je klíč, jak se dostat k mnohdy zajímavějšímu a lépe placenému zaměstnání. Věříme, že případní uchazeči i současní studenti využijí této nabídky a po absolvování naší školy budou mít lepší vyjednávací pozici v domácích i mezinárodních firmách,“ vysvětluje ředitel OA SOŠZE Žatec Jiří Karas.

Svoje studenty chce tato střední škola do dospělého života prostě vybavit co nejlépe, i proto zpestřuje nabídku studia cizích jazyků. K hlavnímu, většinově je to angličtina nebo němčina, tak k volitelnému druhému jazyku přibude nově i francouzština. Důležitý bude zájem ze strany studentů, minimální počet ve skupině je deset. Na všechny čtyři cizí jazyky má škola aprobované učitele a získat chce i rodilého mluvčího. „Žádost do projektu Fulbright – který nabízí středním školám rodilé mluvčí jako asistenty do škol, máme již podanou. Určitě budeme pokračovat i ve výměnných studentských pobytech a stážích v zahraničí. Navíc jsme letos s jazykovou školou Medou opět otevřeli kurzy Cambridge, kde je možné se připravit a sloužit zkoušku z angličtiny na úrovních B1, B2, C1,“ říká ředitel žatecké obchodní a zemědělské školy.

Škole se také osvědčilo navýšení výuky u hlavního jazyku. Studenti se mu věnují až šest hodin týdně a v didaktických testech pak dosahují více jak osmdesátiprocentní úspěšnost. „Do budoucna bychom rádi rozšířili výuku některých všeobecných předmětů jako je dějepis a zeměpis v angličtině,“ dodává ještě J. Karas.

Foto: V průběhu školního roku si jazykové znalosti studenti OA SOŠZE Žatec prohlubují i díky pobytům na stážích v zahraničí. V minulých letech to bylo například i ve Velké Británii. Foto: archiv školy 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video