Karatisté ze Sakury vybojovali deset medailí

Markéta Chalupová 2019-02-02 12:21:00

Na Novoroční turnaj se skvěle připravili karatisté ze žateckého klubu Sakura karate – do. Čtyři bojovníci v čele s trenérem Vladimírem Švehlou opět nenechali nic náhodě a přivezli celkem deset medailí.

Turnaj, který se konal 13. ledna pod hlavičkou SKIF CZ v Hradci Králové, se zúčastnili i čtyři karatisté ze Sakury. Trenér Švehla tentokrát rozhodl, že neponechá nic náhodě a do Hradce vyjeli už den předem, aby byli na závody dostatečně odpočinutí a v bojové náladě. Pro kluky nachystal dokonce jako překvapení podvečer plný zábavy.

„Do hotelu jsme dorazili již v sobotu pozdě odpoledne. Po rychlém vybalení jsme opět sedli do auta a jeli na prohlídku obřího akvária. Všichni jsme si to moc užili, ale nejvíc jsme se těšili na hlavní akci v Laser Game, kde se všichni pořádně zapotili a užili si spousty zábavy. Musím říct, že pro mě to byla první zkušenost a odnesl jsem si z toho nejen prohru, kdy se proti mně moji žáci spikli, ale také pár odřenin a jednu bouli na hlavě,“ usmívá se trenér Švehla.

Druhý den na všechny čekal brzký budíček, v 8.50 byl totiž ohlášen začátek závodů. Jan Babák, Matouš Chalupa a Vladimír Nový nastoupili ve dvou kategoriích - v kata a řízeném sanbon kumite, a to nejen za mladší žáky, kam podle věku patří, ale i za starší žáky, aby si závody víc užili. Celkem tedy hned ve čtyřech startech. Daniel Řepík pak soutěžil za dorostence a tyto závody byly jeho úplně první. „Největší úspěch zaznamenal Jan Babák, který získal v obou kategoriích sanbon kumite 1. místo, dále pak 1. místo za kata mladší žáci a 2. místo za kata starší žáci. Vedlo se i Matoušovi Chalupovi ten vybojoval 2. místo v kata mladší žáci, 2. místo za sanbon kumite starší žáci a 3. místo v kata starší žáci. Příjemně na závodech překvapil i Vladimír Nový, který v kata v kategoriích starší a mladší žáci obsadil vždy 3. místo a v sanbon kumite mladší žáci 2. místo. Daniel Řepík, přestože se velmi snažil, na medailové pozice v Hradci nedosáhl, ale důležité je, že ho to bavilo a já věřím, že to nebude jeho po-slední a jediná zkušenost,“ je spokojený s výkony všech čtyř svých svěřenců trenér Sakury a ještě dodává: „Jak to tak vypadá, královské město Žatec není už jen městem světově známého kvalitního chmele, ale také nové generace začínajících závodníků Karate-do, kteří se dokáží prosadit i v nabité konkurenci jiných klubů.“

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video