Turisté bilancovali i plánovali

2019-02-02 06:24:00

Oba spolky turistů působící v Žatci využily začátek roku k výročním schůzím, na kterých se ohlédly za uplynulou sezónou, ale rovněž probraly a schválily plány na tu nadcházející.

Již před týdnem proběhlo setkání žatecké odboru Klubu českých turistů. Více jak čtyřicet jeho členů uvítal v salonku restaurace Václavka předseda Jan Bělohlávek. „Minulý rok jsme zorganizovali devět turistických akcí, z toho čtyři byly s dopravou autobusem, a celkem se jich zúčastnilo téměř 350 turistů,“ bilancoval předseda uplynulý rok a využil této příležitosti také k tomu, aby popřál letošním jubilantům.

O týden později se na stejném místě sešli členové Spolku turistů žatecká chmelařská oblast (dále jen Spolek turistů ŽCHO). Ten vznikl poměrně nedávno, v květnu 2016, a sdružuje o něco mladší ročníky a snaží se cílit i na rodiny s dětmi. V loňském roce pořádali devět akcí, některé z nich byly i vícedenní. Společně se například vydali k pramenům Ohře, do Krušných hor, na kole do Stekníku nebo do pražského technického i zemědělského muzea. Do aktuálního turistického kalendáře zařadili třeba výlet na Kokořínsko, do Jetřichovic, Doupovských hor, na Prachovské skály nebo nově i pěší silvestrovský výšlap do Želče. Všichni se také shodli na tom, že se opět zapojí do květnového Chmelfestu. Jak již název napovídá, snaží se propagovat i žateckou chmelařskou oblast, v srpnu tak chystají akci s názvem Poznej kraj Homolupulů. V současné době má spolek 85 členů a další přibývají. „Do spolku jsme vstoupili, protože nás turistika s partnerem baví a těšíme se, že poznáme nové lidi i lokality,“ řekla nám během sobotní výroční schůze Alena Adamcová, nová členka Spolku turistů ŽCHO. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video