Šestý ročník turnaje v badmintonu vyhrál nováček

2019-02-03 09:28:00

V žatecké hale na badminton proběhl minulý víkend další ročník amatérského turnaje mužů. Po celodenním herním maratonu mohli pořadatelé dekorovat trojici nejlepších hráčů. Letošním vítězem je Daniel Zischka z Podbořan, který ve finále porazil domácího Petra Víta, bronzovou příčku obsadil Pavel Hauer z Karlových Varů. ,,Na turnaji jsem poprvé. Turnaj pořádají házenkáři, takže jsem o něm věděl od přítelkyně a kamaráda z házené. Badminton jsem hrál asi do 15 let a od gymplu už chodím jen pomáhat trénovat děti do kroužku v Podbořanech. Když jsem hrál, tak jsem jezdil na krajské turnaje (turnaje kategorie GP C), ale žádný velký úspěch jsem neměl. Turnaj v Žatci se mi líbil a jsem rád, že jsem mohl poměřit síly se skvělou konkurencí. Pokud mi to škola dovolí, tak se rád přihlásím i příští rok,“ sdělil nám vítěz D. Zischka, který byl rovněž ve svých čtyřiadvaceti letech jeho nejmladším účastníkem.

Amatérský turnaj v badmintonu pořádal pošesté v řadě žatecký spolek Občasné sdružení. Z malé tradice se tak stala již velká, a tak v sobotu do haly Badminton Makra Court dorazili i hráči ze vzdálenějších míst. První zápasy odstartovaly v půl desáté, kdy ve čtyřech skupinách mezi sebou změřili navzájem síly vždy čtyři hráči. Vítězové základních skupin postoupili do čtvrtfinále, odkud vedla cesta do semifinále a později i do souboje o celkové vítězství, ve kterém D. Zischka porazil P. Víta. V zápase o třetí místo pak uspěl obhájce loňského prvenství Pavel Hauer z Karlových Varů nad dalším domácím hráčem Pavlem Sýkorou.

Kromě hodnotných cen obdrželi tři nejlepší opět ručně vyráběné poháry od učitelek ze ZŠ praktické, speciální a logopedické v Žatci a už teď se všichni těší na další ročník. Připomeňme si ještě vítěze z minulých let. První dva ročníky vyhrál Daniel Nociar ze Žatce, poté dvakrát za sebou uspěl Jakub Moravec z Prahy a vloni vyhrál již zmíněný Pavel Hauer z K. Varů.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video