Žáci jsou k přírodě odpovědní. Vyvěšovali ptačí budky

Hedvika Mašková 2019-02-02 17:00:00

Žáci 8.B Základní školy nám. 28. října v Žatci se v minulém týdnu rozhodli pomoci ptákům tím, že vyvěsili v městském parku mezi ulicemi Zeyerova a Čelakovského nové budky. V nich mohou ptáci hnízdit a líhnout ptáčata. Budky chrání hnízdící ptáky před nepřízní počasí i před útoky nejrůznějších predátorů. Vyvěšování ptačích budek mělo pro žáky také výchovný význam, kdy se mohli tímto způsobem naučit odpovědnému vztahu k přírodě.

,,Celkem patnáct ptačích budek pro nás vyrobil tatínek jedné ze žákyň Vladimír Koza. Jsou určené pro hnízdění ptáků. Děti věší také krmítka, ale to mají jako dobrovolnou aktivitu mimo školu, za kterou mají speciální žolíky. Vždycky, když udělají nějaký podobný dobrý skutek (jako úklid určité lokality, krmení zvěře apod.) musí ho zdokumentovat, a poté získají žolíka. Mohou ho uplatnit při písemné práci. Tu píšou, ale nemusí si nechat dát známku, pokud se jim nepovede. Mají tedy možnost se tímto způsobem motivovat a současně pomáhat přírodě, protože v tomhle věku, aby dělali něco nezištně, není tak jednoduché. Tatínka Adélky zřejmě tento způsob motivoval a poslal nám patnáct ptačích budek,“ upřesnila třídní učitelka Silvie Svobodová. 

S vyvěšováním ptačích budek žákům pomáhal také školník Martin Krabec se synem .


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video