Úspěšné atletické přebory

Lucie Steklá 2019-02-04 10:34:00

Louny (lus) Skvělá atletika, čtyři rekordy přeborů nebo deset krajských výkonů roku. To vše bylo k vidění při 19. krajském přeboru Ústeckého kraje mužů a žen v Praze na Strahově.

Celkem jedenáct klubů se radovalo z medaile, nejvíce krajských titulů získali atleti AC Ústí nad Labem, nejvíce medailí získali závodníci USK Ústí a AK Bílina. První titul v historii získala pro Atletický klub při Základní škole Prokopa Holého v Lounech Petra Helebrantová.

Zastoupení na krajských přeborech měli atleti z AK Louny i ASK Elna Počerady. A odvezli si domů několik předních umístění. Za AK Louny nastoupili: Petra Helebrantová, Eliška Zahrádková, Natálie Buchcarová a Jan Hřích, všichni prvním rokem v kategorii dorostu. „No, a našim borcům se dařilo skvěle. Vezeme jedno zlato a dvě stříbra. Peťka zaběhla fantasticky 1 500 metrů v čase 4:47,21! Parádní osobák a zasloužené vítězství. Eliška běžela parádně 800 metrovou trať v čase 2:21,59 a pro ni nový halový osobní rekord! Získala druhé místo a momentálně jí patří čtvrté místo v republikových tabulkách. Honza běžel 800 metrů v čase 2:03,34! Byl trošku zklamaný z času, ale na rozdíl od děvčat běžel sám, neměl kontakt a bylo z toho i krásné druhé místo. Natka běžela 800 m v čase 2:37,32 a pro ni nový halový OR,“ zhodnotil nedělní závody trenér Jan Hřích.

Elna Počerady měl zastoupení deseti atlety. „Byly vidět velmi solidní výkony i překvapivá umístění, jako čtvrté místo ve skoku dalekém mužů, kterého dosáhl Dan Cífka v osobním rekordu 594 cm. Zlatou pozici vybojovala Zuzana Porubčanová v sólo závodě na osm set metrů s časem 2:14,09, čímž vylepšila svůj rekord přeborů. Úžasné třetí místo ve vrhu koulí mužů, v osobním rekordu, za výkon 13.30 metru vybojoval Josef Pap, který poté ještě vyhrál vloženou soutěž v kategorii juniorů opět v osobním rekordu výkonem 14.33 metru,“ shrnul výsledky atletů ASK Počerady Pavel Duffek.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video