Potravinová pomoc ano, ale jen v naléhavých případech

Hedvika Mašková 2019-02-08 15:00:00

Město Postoloprty zahájilo nedávno spolupráci s potravinovou bankou Džbánskou. Město Žatec smlouvu s žádnou potravinovou bankou nemá. ,,Potravinovou pomoc poskytujeme jen v ojedinělých případech, jde spíše o tzv. krizovou pomoc, naléhavé případy, které je třeba řešit ihned, bez zbytečného odkladu. Jsme toho názoru, že ve městě existují sociální služby a odbor sociálních věcí je nemá ani dublovat ani suplovat,“ řekla vedoucí odboru sociálních věcí Kamila Sulíková.

,,O potravinovou pomoc si může požádat každý občan našeho města, který se dostal do krizové situace, nebo občan, který má velmi nízké příjmy a je ohrožený sociálním vyloučením,“ uvedla Kamila Majerová, vedoucí sociálního oddělení postoloprtské radnice, která nedávno zahájila spolupráci s potravinovou bankou Džbánsko.

Tato organizace je v případě Žatce členem pracovní skupiny Komunitního plánování sociálních služeb a prorodinných aktivit města. ,,Díky tomu má navázánu spolupráci s dalšími organizacemi v našem městě, prostřednictvím kterých se pomoc dostává těm opravdu potřebným. Věc je, dle mého názoru, vyřešena systémově, tzn., že potravinová pomoc je dílčí částí komplexní sociální práce s klientem a případně jeho rodinou. Nemělo by se tak stát, že je potravinová pomoc zneužita,“ vysvětluje Kamila Sulíková.

Posláním potravinové banky je pomáhat s odstraňováním chudoby a hladu a předcházet plýtvání potravin.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video