Rakeťáci vyhráli počítačovou učebnu za 600 tisíc

Dana Studničková 2011-05-19 00:12:00

Louny – Internetový sever Seznam.cz pořádal 6. roční vědomostní soutěže Najdi, co neznáš. Byla určena pro kolektivy druhého stupně základních škol a nižších ročníků gymnázií. Ve třech soutěžních kolech se bojovalo od 24. ledna do 29. března,. Do finálového kola, od 30. 3. do 5. 4., se dostaly jen ty týmy, které měly 100 % úspěšnost v předcházející práci.

V celé republice se registrovalo 2496 tříd, z toho 261 v našem kraji. Hlavní cenu získal kolektiv 8. A třídy ze Základní školy Louny v ulici 28. Října. Pod jménem Rakeťáci soutěžilo19 z 22 žáků třídy: kapitán Václav Ouzký, Jiří Hons, Martin Fišer, Václav Prchlík, Josef Roháč, Martin Turoň, Luboš Osúh, Filip Vostatek, Karel Borl, Kai Osička, Jan Pospíšil, Filip Brázda, Lucka Roflíková, Tereza Štětinová, Andrea Semová, Monika Klapková, Olena Nazarik, Lucie Franková a Kateřina Levá. Výherce získal sestavu 25 počítačů v ceně kolem 600 000 Kč. A dále pro každého člena týmu tašku plnou dárků, pro všechny pak výlet na rafty. Propagátorem internetových soutěží na této škole je učitel Vlastimil Lisse, jehož syn byl také živým maskotem 8. A.
Kapitán týmu Václav Ouzký novinářům vyprávěl: „Soutěžíme od šesté třídy, letos se to povedlo. Všichni zapojení soutěžili s velkým nadšením. Nejdůležitější bylo poslední kolo, odpovědi jsem odeslal v půl třetí ráno. Kdo poslala nejdřív, ten vyhrál. Vědomostní dotazy jsme zvládali, víme, kde máme hledat. … Chceme se zúčastnit ještě příští rok.“
Ceny vítězům předala ve středu 11. května hudební skupina Kryštof v čele s Richardem Krajčem. Pro děti byla velkým zážitkem možnost osobně si s hudebníky zazpívat. Zároveň lídr kapely leckoho překvapil slovy, že je ze staré školy a že není zvyklý domlouvat sí cokoliv přes počítač, ale přímo z očí do očí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video