Lidem v krizi pomůže nový web

2019-02-16 06:16:00

CHOMUTOV/JIRKOV (r) — Pomoc v obtížné životní situaci mohou lidé z Chomutova, Jirkova a okolí nově najít prostřednictvím webových stránek www. socpom.cz, kde je k dispozici přehled sociálních služeb v okolí s kontakty na jednotlivé instituce. Ty nabízejí pomocnou ruku osobám v krizi, rodinám s dětmi, lidem se zdravotním postižením nebo seniorům.

„Pro lidi, kteří potřebují pomoc, je důležité, aby se dostali k informacím co nejrychleji. Na novém webu je k dispozici stručný popis služeb a přehled kontaktů, takže lidé ihned vědí, na koho se mohou s důvěrou obrátit,“ uvedl náměstek primátora města Chomutova Milan Märc. Stránky jsou dostupné také přes odkaz na úvodní straně webu města www. chomutov-mesto. cz. Vpravo nahoře je oranžová záložka Sociální pomoc.

Jednotlivé instituce zajišťují lidem prostřednictvím svých služeb fyzickou a psychickou soběstačnost s cílem umožnit jim zapojení do běžného života v co nejvyšší možné míře a v případě, že toto vylučuje jejich stav, zajistit jim důstojné prostředí a zacházení.

Nabízené služby se rozlišují podle toho, v jakém prostředí a za jakých podmínek jsou uživateli poskytovány. A to buď v přirozeném prostředí ošetřovaného, ambulantně nebo při delších pobytech v zařízeních, která nabízejí potřebnou péči.

V nabídce je ale také pomoc pečujícím osobám, které potřebují odpočinek. „Posláním odlehčovací služby je poskytnout potřebnou péči a podporu klientovi v době, kdy si osoba, která se o něj běžně stará, potřebuje odpočinout nebo řešit své osobní či zdravotní problémy,“ doplnil Märc.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video