Senior vůz trhá rekordy

2019-02-17 07:19:00

KADAŇ (r) — Zkušenosti s několikaměsíčním provozem takzvaného Senior vozu vyhodnocovali na svém posledním zasedání kadaňští radní. Služba se osvědčila nad očekávání dobře a velkoprostorový vůz Citroën Berlingo je plně vytížený.

„Od července do konce prosince loňského roku absolvoval v průměru 22 jízd denně, celkem najel 8,5 tisíce kilometrů a spotřeboval pohonné hmoty za 30 tisíc korun. Tržby za jeho služby činily 44,8 tisíce korun,“ informoval starosta Jiří Kulhánek. Jak dodal, lidé si službu velmi chválí a nejvíce ji využívají pro jízdy k lékaři. Na základě zkušeností byla upravena provozní doba služby na čas mezi 6.45 a 15.15 hodinami.

Senior vůz je určen pro důchodce a zdravotně postižené z Kadaně a okolních vesnic. Jedna cesta stojí 20 korun a s řidičem je samozřejmě možné se domluvit i na zpáteční jízdě. Vozidlo může být využito na služby, které jsou svým charakterem sociální a zdravotní; odveze klienta k lékaři, do lékárny, na úřady, na poštu, rehabilitaci nebo odběr krve.

Klient si může cestu objednat dopředu, ale také zavolat hned. Ve druhém případě to ovšem ne vždy vyjde, auto je jen jedno a zájemců se v jeden čas může sejít více. I z tohoto důvodu Senior vůz nelze využít například pro cesty na nákup, ač by to řada jeho uživatelů uvítala.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video