Oslavy masopustu v centru města přilákaly stovky lidí

Hedvika Mašková 2019-02-15 17:00:00

Krásné slunečné počasí přilákalo na náměstí Svobody minulou sobotu stovky lidí. Mezi nimi se procházeli i Hurvínek s Máničkou. Nikdo z nich si nenechal ujít první farmářské trhy v tomto roce, které byly současně ,,Masopustem a zabijačkovými hody“. Masky k masopustu prostě patří. Nechyběla ani Smrtka - symbolika masky smrti je jednoznačná - představuje konec zimy.

Návštěvníci si přišli užít nejen bohatý doprovodný program, ale nakoupit si a ochutnat některé z tradičních dobrot, jako například voňavé koření a uzeniny, oblíbené müsli, sladký trdelník, ovčí sýry, zdravý med nebo lahodné mošty. Mezi stánkaři probíhala rovněž soutěž o nejlepší jitrnici. Příchozí vyhodnotili jako nejchutnější jitrnice ty bezlepkové z výrobny masných uzenářských výrobků z Volduch.

Únorové farmářské trhy byly prvními, celkem jich proběhne letos ještě osm. Někdy budou v pátek, někdy v sobotu. „Sobotní akce budou probíhat jako farmářské slavnosti, tedy i s doprovodným programem,“ vysvětlila Sabina Řezáčová z Turistického informačního centra Žatec.

Během dopoledne se myslelo také na naše nejmenší, pro které byla přichystaná pohádka Divadla Víti Marčíka – čelního představitele a zakladatele alternativního divadle, kde působí nejen jako herec, ale také scénárista, režisér a hudebník. Vítězslav Marčík hraje s neskrývavou radostí známé příběhy tak, aby pobavil publikum všech věkových kategorií. Umí sám sebe ironizovat a jeho doménou je nespoutaná improvizace. 

Kejklířské a žonglérské kousky. Vedle divadelního představení byly pro děti připravené také soutěže, kejklířské vystoupení a rovněž kejklířský workshop. Děti i dospělí si mohli vyzkoušet například žonglování s talíři. V tomto případě pouze se speciálními plastovými. Kejklíř Pupa pak pro děti vytvářel z modelovacích balónků nejrůznější druhy zvířátek.

Masopust a zabijačkové hody na náměstí Svobody byly skutečně povedenými. V tomto týdnu, konkrétně v sobotu 16. únoru, můžete zavítat na další masopustní veselí do nedalekých Libočan nebo Staňkovic.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video