Házenkářky postoupily do semifinále zimní ligy

Iveta Drlíková 2019-02-26 10:37:00

Dorostenkám z oddílu národní házené TJ Žatec se podařilo probojovat do semifinále zimní ligy mládeže. Účast si vybojovaly v nedělním čtvrtfinále, které odehrály doma v tělocvičně zemědělské školy, kde nastoupily proti soupeřkám ze severních a západních Čech.

Domácí tým nezahájil turnaj dobře, když v úvodním zápase nestačil na bojovně hrající děvčata z Tymákova, se kterými prohrál 4:6. Pak se začal jeho výkon zlepšovat. V dalším utkání žatecké dorostenky remizovaly s Litvínovem 8:8, když nerozhodně skončil i poločas. V následujících soubojích porazily Kyšice 15:8 i Litohlavy 9:8, ale prohrály s Přešticemi 7:11. S pěti získanými body si ale zajistily cenný postup do semifinále, které odehrají 2. března v Plzni.

„Herně převyšovala ostatní družstva nejvíce děvčata z Přeštic, která vynikala především dobrou útočnou hrou zakončovanou přesnou střelbou, a proto bez ztráty bodu zaslouženě zvítězila. Další tři týmy - Litvínov, Tymákov a Žatec, byly vzájemně vyrovnané, přičemž vyrovnanost spočívala i v jejich výkonech s herními výpadky v průběhu jednotlivých utkání, a to jak na obraně, tak v útočné činnosti. O umístění na posledních dvou místech pak rozhodla přesnější střelba útočnic z Kyšic, které ve vzájemném zápasu jasně přehrály obranu posledních Litohlav. Družstva svým přístupem k utkáním napomohla k důstojnému průběhu a dodržení časového harmonogramu turnaje, a to i též díky vedení jednotlivých týmů. Bezproblémové bylo i vystupování mimo hřiště,“ říká k průběhu turnaje předseda pořádajícího oddílu J. Popelka.

Sestava a branky Žatec: J. Hubená, L. Hubená, M. Vernerová, M. Horníková, V. Hášová, V. Seifertová (20), L. Minaříková (8), N. Dyrynková (4), N. Minaříková (9) a A. Ficková (2).

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video