Lidé uctili památku tříletého Marečka

Lucie Steklá 2019-02-24 15:31:00

Několik stovek lidí se přišlo v neděli rozloučit s tříletým Marečkem, chlapcem, který zemřel minulou sobotu na následky týrání. Pietní místo vzniklo u Morového sloupu na lounském Mírovém náměstí i přesto, že oficiální akce byla v pátek v noci organizátorkou zrušena.

Na náměstí již od půl druhé přicházeli lidé a u Morového sloupu zapalovali svíčky, někteří přinesli květinu, jiní plyšáka. Akce, ač neoficiální, proběhla v klidu a trvala zhruba hodinu. Mezitím se na lounském náměstí vystřídaly stovky lidí. 

Celou akci monitorovali lounští strážníci i státní policie.

Poklidná vzpomínka proběhla i přesto, že organizátorka oficiální akci během pátku zrušila. Akci, se všemi oficiálními povoleními, svolala na nedělní odpoledne P. L. z Loun. Přípravy probíhaly, v pátek večer ale organizátorka na facebooku oznámila, že akci ruší. "Všem se velice omlouváme, ale z důvodu výhrůžek a již hlášených nepokojů, musíme pietu malému Marečkovi oficiálně zrušit.  Bohužel vyplynuly informace o jasném úmyslu při pietě pranýřovat. Chcete ze sebe dostat zlost,negativní emoce,urážet se a vyvolávat konflikty. To nikdo z nás nechtěl a podporovat NEBUDE! Přijďte kdykoliv zapálit svíčku a ukápnout slzičku, ale zcela anonymně a neoficiálně. Ještě jednou se všem, kteří v dobré víře chtěli přijít a společně prožít bolest ze spáchaného zvěrstva, omlouváme," vysvětlila v události na sociální síti. 

Na petici, která žádá nejpřísnější možné tresty pro viníky, je více než čtrnáct tisíc podpisů.

Policie obvinila devatenáctiletého chlapcova otčíma z těžkého ublížení na zdraví a týrání „osoby žijící ve společném obydlí“. Soud jej v pondělí poslal do vazby. Více o případu ZDE.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video