Lounská stopa na letošním ročníku Jizerské 50

Lucie Steklá 2019-02-26 14:14:16

Louny, Bedřichov (baj, lus) Dvaapadesátý ročník Jizerské 50 je již minulostí. V letošním ročníku otisk stopy našeho města v závodě zanechali i běžkaři z Lounska. Z členů Veslařského klubu Ohře Louny se závodů Jizerské 50 účastnilo pět členů. „Závod byl velmi podařený,“ řekla jedna z účastnic závodu Barbora Jandová. Nápad jet Jizerskou 50 dostala podle svých slov asi před půl rokem. „Nechtěla jsem do toho jít sama, a tak jsem pořídila startovné i taťkovi. Dostal ho jako vánoční dárek. Říkala jsem si, že to bude fajn, taťka už Jizerku párkrát v mládí absolvoval a pro mě to byla premiéra,“ řekla s úsměvem B. Jandová.

Do Jizerek závodníci z Loun odjeli už v pátek a v Liberci si vyzvedli číslo. „V sobotu jsme fandili Markétě Loulové, která jela Hervis Jizerskou 25. Namazání lyží na ne-děli jsme s taťkou svěřili do rukou odborníků a nechali se překvapit. A v neděli to byl šrumec. Najednou celý Bedřichov patřil více než čtyřem tisíců běžkařů a jejich fanouškům. Startovali jsme v poslední vlně a měli tedy možnost vidět odstartovat ty nejlepší,“ podělila se o zážitek Bára.

Závod brala jako výzvu. Chtěla to dojet pod šest hodin a to se jí povedlo. „V průběhu závodu jsem se uklidňovala tím, že na kopci bude občerstvovačka a já se najím a napiju. V cíli každý účastník dostal skleněnou medaili, na jejíž stuze je napsáno „Můj osobní závod“. Řekla bych, že toto heslo naprosto vystihuje celou akci. Taťka mě nakonec po-razil, no ještě aby ne, když to nebyla jeho premiéra na této trati. Doufám, že příští rok budu zdravá a budu si moct čas vylepšit,“ shrnula zážitky z nejpopulárnějšího běžkařského závodu v republice B. Jandová.

Z Loun na trati startovali: Jiří Jeremiáš (start. č. 1546), který dojel v čase 4:02:58; Eliška Vondrová (st. č. 2420), která závodila, jak v Jizerské 50, tak i v Jizerské 10 a Jizerské 25; Markéta Loulová (st. č. 991), která se účastnila závodu na 30 kilometrů klasicky; Jaroslav Janda (st. č. 4562) a Barbora Jandová (start. č. 4557), kteří se postavili na start Jizerské 50.

Lounská stopa na Jizerské 50. Mezi více než 4 600 závodníky a závodnicemi na trati 52. ČEZ Jizerská 50 se vydali i sportovci z Lounska - Jiří Jeremiáš, Eliška Vondrová, Barbora Jandová, Markéta Loulová a Jaroslav Janda (na snímku zleva). Foto: archiv sportovců


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video