Větší a komfortnější. Nový sběrný dvůr otevírá v pátek

2019-02-27 14:00:00

Od pátku, tedy od 1. března, začne občanům sloužit nový sběrný dvůr v lokalitě Pereč vedle areálu Žatecké teplárenské. Starý sběrný dvůr v Čeradické ulici se z důvodu dotace uzavře. Výstavba nového sběrného dvora vyšla na 22, 3 milionů korun, avšak Městu Žatec se na jeho stavbu podařilo získat z Operačního programu Životní prostředí 85 procent.

Důvodů k vybudování nového sběrného dvora bylo hned několik. Díky němu se například zvýší kapacita tříděného odpadu v našem městě. Dotovaná investice umožní ročně shromáždit 2800 tun ostatního odpadu a 30 tun nebezpečných odpadů. Okamžitá kapacita, tedy množství odpadu, které pojme areál najednou, je 180 tun ostatního a 3 tuny nebezpečného odpadu.

O nový sběrný dvůr na nové adrese se bude nově starat Technická správa města Žatec. Starý sběrný dvůr provozovala firma Marius Pedersen. ,,Je to pro nás nová činnost, nová lokalita. Prostor je podstatně větší. Je tam více kontejnerů. Mělo by být komfortnější třídění. Vše je nové. Budeme muset občany naučit a přesvědčit je, že je to potřeba. To bude jeden z prvních našich úkolů,“ vysvětlil během tiskové konference jednatel Technické správy města Žatec Andrej Grežo.

Vedle zvýšeného množství separovaného odpadu nabídne nový sběrný dvůr hlavně lepší komfort pro občany. Na rozdíl od starého dvora v Čeradické ulici bude celý vyasfaltovaný, takže se lidé v deštivém počasí nebudou muset pohybovat v blátě. ,,Občané už nebudou muset odpad pracně zvedat do kontejnerů. Nový sběrný dvůr je navržen tak, že v podstatě ukládají odpady shozením do kontejnerů. Budou muset překonat jen výšku cirka třicet centimetrů. Místa pro oleje, baterie, elektroodpad, lednice a tak dále jsou na rovině uprostřed dvora, takže i to znamená snadnější manipulaci. Sběrná nádoba na oleje, ať už motorové či kuchyňské, zde dosud nebyla,“ popsal Andrej Grežo. 

...

Více v tištěném vydání Žateckých novin č. 8. Ode dneška na stáncích.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video