Masopustní veselí ještě neskončilo.

Hedvika Mašková 2019-03-01 15:00:00

Masopust, a zvláště několik posledních dní tohoto období, byl pro lidi v minulosti oficiálním svátkem hodování, během kterého bylo třeba se dosyta najíst. Této tradice se držel i Domov pro seniory v Žatci.

,,Masopust a zabijačku děláme již druhým rokem. Jde o snahu připomenout tradice, ale zabijačka, která se zde uvaří, se normálně i vydává. V poledne jsme měli zabijačkovou polívku, odpoledne k svačině budou jitrnice, dělali jsme škvarky a klasicky se upekla buchta. Rozdáváme i nějaký ten frťan. Prostě obvyklá zabijačka. Kolegyně v maskách obešly s velkým úspěchem blok kolem domova a poté ještě obejdeme společně chodby a nakoukneme na lidi, kteří za námi nemohou přijít na dvůr. Klienti mají akci moc rádi a vlastně pamatují, když tato tradice byla ještě živá,“ prozradil ředitel domova a žatecký radní v jedné osobě Petr Antoni. Za seniory dorazila také paní Koulová s tahací harmonikou, která si společně s nimi zazpívala známé lidové písně. Masopust v Domově pro seniory v Žatci navázal na akce, které pro zdejší lidi pravidelně pořádá skvělý tým sociálních pracovnic v čele s ředitelem této organizace. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video