Okresní kolo soutěže ve sborovém zpěvu už je za námi. Teď následuje kraj

Hedvika Mašková 2019-03-02 15:00:00

V Městském divadle v Žatci proběhlo minulý pátek okresní kolo soutěže ve sborovém zpěvu základních uměleckých škol. Soutěžilo celkem sedm sborů ze Žatce, Loun, Postoloprt a Jirkova. Do krajského kola postoupily sbory Notičky Louny, Carmen Louny, Blecha Postoloprty, Camerata Žatec a Světluška Jirkov.

Dětský žatecký sbor Camerata odstartoval na soutěži pomyslnou třetí kategorii, kdy si musely, mimo jiné, vybrat skladbu, kterou skladatel složil do roku 1900. Sbor vystoupil s písní od českého operního pěvce Přemyslava Kočího, lidovkou ,,Když jsem já šel od mé milé", od Antonína Dvořáka ,,Zajatou" a od pana Hradeckého s písněmi ,,Den naruby" a ,,Mléčná dráha". 

,,Okresní kola se ještě budou konat v Mostě a v Teplicích a v krajském kole se sejdou vítězové všech tří okresních kol. Krajské kolo opět organizuje ZUŠ Žatec a bude se konat 22.března od devíti hodin v žateckém divadle. Soutěž je veřejná a všichni na ni mohou přijít," doplnila a pozvala zájemce na krajské kolo sborů Alžběta Urbancová. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video