Chomutov se ohradil proti skokovému navýšení ceny tepla

2019-02-28 09:10:32

CHOMUTOV (spe) — Vedení města je znepokojeno přístupem společnosti ACTHERM, spol. s r.o., která dodává teplo do většiny chomutovských domácností. V minulých týdnech společnost ohlásila navýšení ceny tepla nejen pro rok 2019, ale zpětně také doúčtovala odběratelům náklady na dodávky tepla a teplé vody i za rok 2018.

„Obrátili jsme se na Energetický regulační úřad, aby prověřil oprávněnost takto stanovené ceny,” uvedl primátor města Chomutova Marek Hrabáč. Nespokojený je nejen se skokovým navýšením ceny, ale také se způsobem jakým společnost ACTHERM, spol. s r.o. své kroky komunikovala: „Třeba o zpětném doúčtování nákladů za minulý rok jsme byli informováni takřka až v okamžiku, kdy dodavatel zaslal lidem faktury,” doplnil Hrabáč.

Dodavatel tepla ACTHERM, spol. s r.o. zvýšil cenu tepla za rok 2018 o 64,95 Kč/GJ bez DPH oproti předběžné ceně sjednané s odběrateli ze sekundárních rozvodů ve městě Chomutov a stanovil pro rok 2019 jako předběžnou cenu 553,00 Kč/GJ bez DPH. Odběratelem tepla jsou mimo jiné také všechny chomutovské školy, školky a další organizace. „U škol se bude jednat o vzrůst nákladů v řádech milionů korun,” potvrzuje náměstek primátora pro oblast školství Milan Märc.

Společnost ACTHERM, spol. s r.o. dodává teplo chomutovským odběratelům od roku 2005. Tehdy město uzavřelo dlouholetou smlouvu o pronájmu společnosti Teplo Chomutov, spol. s r.o., která provozovala a udržovala sekundární rozvody tepla ve městě, včetně výměníkových stanic. Rada města v minulém týdnu rozhodla, že zadá právní analýzu případného vypovězení této nájemní smlouvy, která je uzavřena až do roku 2029.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video