Osmistovce kraluje Porubčanová

Lucie Steklá 2019-03-05 08:42:48

Louny, Praha (lus) Druhý den mistrovství České republiky dorostu a juniorů se atletům Ústeckého kraje náramně vydařil. 

Zuzana Porubčanová (ročník 2002, Elna Počerady) suverénně zvítězila v běhu na osm set metrů a získala si sympatie publika. Suverénní byla atletka již ve svém rozběhu, v němž zvítězila s časem 2:20.41. Druhý den ovládla také finálový běh, v němž svým sedmi soupeřkám nedala šanci a již po uběhnutí 150 metrů se ujala vedení, které udržela a do cíle doběhla v čase 2:15,49. Po loňském stříbru tak letos získala titul mistryně republiky.

 MČR dorostu se konalo dva dny. 

První den mistrovství ČR juniorů a dorostu přinesl největší radost sprinterům na šedesát metrů. Armin Ntemo (USK Ústí) vyhrál finále dorostenců v letošním maximu 7,04 vteřiny. Daniel Vejražka (Klášterec) mezi juniory posunul krajské sezónní maximum na 6,94 vteřiny a radoval se z bronzové medaile.  Blízko cenného kovu byla také Tereza Čihařová (VTŽ Chomutov), když doběhla ve finále čtvrtá výborným časem 7,76 vteřiny. Na medailové pozici se dlouho držela Anežka Ševčíková na trojce, v závěru ale neodolala útoku soupeřek a doběhla na čtvrtém místě.

Druhý den mistrovství ČR dorostu a juniorů se atletům kraje náramně vydařil. Zuzana Porubčanová (Počerady) suverénně zvítězila v běhu na osm set metrů a získala si sympatie publika. Martin Veselý (USK Ústí) potvrdil roli favorita v trojskoku dorostenců a v novém osobním rekordu 13,88 metru se radoval z titulu. 

Atletům Provodu se velmi dařilo, když další dvě medaile přidali bronzoví dorostenci Šimon Hospodka (USK Ústí) ve skoku vysokém a Marek Štrympl (USK Ústí) ve vrhu koulí. Daniel Vejražka (Klášterec) bral na dvoustovce stříbro, když prohrál jen s Tomášem Němejcem z Českých Budějovic. Ten si dobře načasoval formu a oplatil Vejražkovi porážku z mistrovství dospělých.


Foto: Atletika ÚK

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video