Krasobruslařky sbírají úspěchy

Jarmila Panenková 2019-03-05 08:53:07

Víkend co víkend nastupují lounské krasobruslařky k závodům. A daří se jim.

Louny, Kralupy (pan) Kralupské kličky, XLIII. ročníku, se minulou sobotu zúčastnily lounské krasobruslařky. Tentokrát odjelo závodit deset dívek ve všech věkových a výkonnostních kategoriích.

Nejlepších výsledků dosáhla děvčata v kategorii Cvrček C 2, kde Adela Grant obsadila 6. místo. V kategorii Benjamín B1 Mia Verissimo obsadila 10. místo a Jasmin Mercante (na snímku) v kategorii Kadet A1 obsadila 6. místo. Tato děvčata k závodu připravuje Anastasia Galkina. Nejmladší závodnice lounského oddílu byla v tomto závodě sedmiletá Anička Kučerová, která v kategorii Přípravka obsadil 6. místo z celkového počtu třinácti startujících. Dalším závodem, který bude mít ve startovním poli naše zastoupení je Podkrušnohorská bruslička v Litvínově v sobotu 2. března.

Mimo tento závod jsme měli své želízko v ohni i na Malé ceně USK v Praze, kde startovala Kateřina Plíšková v kategorii Žačky nejmladší B. V tomto závodě, který se hodnotí podle mezinárodních pravidel ISU, se umístila ve druhé desítce startovního pole.

Další závody proběhly v sobotu 2. března se v Litvínově, kde se konal již desátý ročník Podkrušnohorské brusličky. Lounské krasobruslení zastupovala početná výprava 11 závodnic. Dvě z nich si domů přivezly medaile.  

Zlatou za 1. místo v kategorii Cvrček C2 získala za svoji volnou jízdu osmiletá Adela Grant. Bronzovou medaili ze třetí místo v kategorii Žačky nejmladší C, získala devítiletá Kateřina Plíšková.  S umístění dalších závodnic jsme také spokojeni. Připsala si další body do celorepublikového hodnocení v rámci Českého krasobruslařské svazu. V kategorii Přípravka Anna Kučerová obsadila 6. místo a Barbora Krtičková místo 13. Startovní pole uzavírala Anna Makridenkov. V kategorii Benjamín B1, který je pořádán v rámci Projektu bruslička, se Mia Verissimo umístila hned za medailovými pozicemi na 4. místě. Hned na 6. místě byla Kristýna Čížková a následující pořadí obsadila Johana Hájková. 

Kromě medailového umístění v kategorii Žačky nejmladší C, obsadil 9. místo Lenka Rácová. V následující kategorii Žačky mladší C, obsadila Amálie Pidrmanová 4. místo a Eliška Witošová 7. místo. 

Pro lounské krasobruslení to byl vydařený závod a jsem právem hrdi na medailová umístění našich závodnic i na Miu Verissimo a Amálii Pidrmanovou, kterým medailové pozice utekly jen o pár desetin bodu. 

O dva týdny dříve se zúčastnily lounské krasobruslařky Velké ceny Mostu. Nejlepšího umístění dosáhla právě Johanka Hájková v rámci mezioddílového závodu v kategorii Přípravka II. Obsadila třetí místo a získala bronzovou medaili. Vzhledem k tomu, že jde o její první startovní sezónu, jsou její výsledky velmi pěkné. Ve stejné kategorii startovaly dále Melissa Vardar, která obsadila 12. místo a Anna Makridenkov pak místo 15. Tato děvčata startovala vůbec poprvé mimo Louny. Jsme přesvědčení, že si zvyknout na atmosféru závodů a jejich výkony budou ještě lepší.

Další lounské krasobruslařky startovaly v Poháru ČKS, který se od letošní sezóny hodnotí podle mezinárodních pravidel ISU. V kategorii Žačky nejmladší B startovala Kateřina Plíšková, která obsadila 9. místo a Lenka Rácová se umístila na místě 15. Letos poprvé v kategorii Žačky mladší B startovala Eliška Witošová a obsadila 17. místo z celkového počtu 24 závodnic. Trenérka Květa Franková, která na závod děvčata doprovázela, byla s umístěním všech spokojená. Dalším závodem, kde bude mít lounské krasobruslení své zastoupení, bude 23. 2. 2019 v Kralupech nad Vltavou. Přejeme všem ta nejlepší umístění.

Dalším závodem, a v této sezóně posledním, kde budeme mít své zastoupení, se koná 23. března v Ostrově. Věříme, že si děvčata udrží dobrou formu a přejeme jim ta nejlepší umístění.

Napsal(a): Jarmila Panenková

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video