Pro výstavbu multifunkční haly město navrhuje několik lokalit

Hedvika Mašková 2019-03-06 14:00:00

Cíl rozvoje sportu v našem městě – výstavba multifunkční kryté sportovní haly – už je ve fázi hledání a posuzování vhodných lokalit pro její umístění. Některé návrhy již padly, jako například oblast pod hradbami, za střední zemědělskou školou, Na Homoli, stará pískovna, bývalý statek ve Studentské ulici, areál koupaliště nebo letního kina. Prvopočáteční investice do multifunkční haly se však bude pohybovat kolem stovky milionů korun a na tomto základě musí být koncipováno i její umístění. Lokalita musí být prověřena z hlediska sítí, přístupnosti, parkování, územního rozvoje a dalších. Sportovní spolky a oddíly by rovněž měly odevzdat své vize, jak jsou schopni halu využívat.

,,Ještě nejsme úplně u konce. Musíme si také vydefinovat zadání haly, k čemu by měla sloužit. Někteří zastupitelé chápou halu jako zimní stadion, který bude v červenci a srpnu multifunkční halou. Osobně ji já takto nevnímám. Vnímám ji jako halu pro sálové sporty,“ vyjádřila se v úvodu k tématu ,,multifunkční hala“ starostka Zdeňka Hamousová. 

Multifunkční hala by však neměla sloužit jen aktivním a pasivním sportovcům. ,,Hala bude pro všechny možné halové sporty v Žatci, které mohou pořádat nejrůznější mistrovství v různých obdobích, ale také pro kulturu, protože dobře naplánovaný a cílený koncert může městu přinést i nějaký dobrý finanční výnos,“ vysvětlil místostarosta Jaroslav Špička.

Jako o ledové ploše nepřemýšlí nad multifunkční halou ani druhý z místostarostů Radim Laibl, který je rovněž členem Komise tělovýchovy a sportu v Žatci, a to zejména z důvodu pořízení zimního kluziště, které zaujímá své čestné místo během zimních měsíců před radnicí. ,,Kdybychom dělali novou ledovou plochu, tak bychom byli asi za blázny,“ řekl s úsměvem během tiskové konference Radim Laibl.

Sportovní komise chce v souvislosti s debatami nad multifunkční halou poprosit sportovní spolky a oddíly o odevzdání plánů, jak jsou schopni halu využívat. ,,My bychom si naplánovali provozní náklady, respektive provozní výnosy. Multifunkční hala bude totiž především pro ně. Oni totiž celou dobu říkají, že je sportovní hala potřeba. Teď od nich potřebujeme vědět, jak často ji budou využívat a kolik regionálních i neregionálních akcí jsou schopni zrealizovat. Hala nemůže být v žádném případě ztrátová,“ vysvětlil Radim Laibl, který neopomenul dodat, že prvopočáteční investice města do multifunkční haly by byla velká, a to zhruba kolem stovky milionů korun.

Více v tištěném vydání Žateckých novin, které je již k dostání na stáncích. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video