Žatecká ZUŠ uspěla v okresním kole

Iveta Drlíková 2019-03-11 12:10:00

Minulou středu proběhlo na sále žatecké Základní umělecké školy okresní kolo ve hře na elektronické klávesové nástroje, akordeon a v komorní hře s převahou smyčcových a dechových nástrojů. Do Žatce se tak sjeli nadějní mladí muzikanti z lounské, podbořanské a postoloprtské ZUŠ, aby v konkurenci také se studenty pořádající školy soutěžili o postup do krajských kol. Odborná porota hodnotila provedení skladeb, technickou náročnost, výraz, bezchybnost provedení, délku a náročnost vybraného programu. Do dvou porot zasedli učitelé zúčastněných škol a předsedali jim pedagogové ze ZUŠ Jirkov a Kadaň. „S výsledky jsme velmi spokojení, protože nám téměř všichni soutěžící postoupili do krajských kol. Takže jsem pyšná nejen na žáky, ale i kolegy, kteří vzorně žáky připravili,“ těší úspěch ředitelku žatecké ZUŠ Irenu Marešovou.

Škola na své studenty může být právem hrdá, protože ze čtrnácti postupujících v komorní hře, bylo hned jedenáct hudebních souborů ze žatecké ZUŠ a ve hře na elektronické klávesy jim postoupily čtyři studentky a jedna hráčka na akordeon. Krajské kolo v komorní hře s převahou dechů proběhne 5. dubna v ZUŠ Litoměřice, krajské kolo ve hře na elektronické klávesy 12. dubna v ZUŠ Jirkov. Ve hře na elektronické klávesy si kromě postupu do krajského kola odvezl zvláštní cenu poroty za autorskou tvorbu do ZUŠ Podbořany Petr Poplštejn a do ZUŠ Postoloprty cenu pro absolutního vítěze Stanislav Kadlec.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video