Patnácté Lounské divadlení zve. V pátek a sobotu se představí šest souborů

Jarka Cibulková 2019-03-08 09:13:38

Louny (caj) Tři sudičky zahájily včera ve čtvrtek 7. března na podiu Vrchlického divadla patnáctý ročník přehlídky amatérských divadelních souborů Lounské divadlení. Vladislav Valeš, principál Rádobydivadla Klapý, který byl u zrodu přehlídky, ředitel Vrchlického divadla Jakub Bielecki a starosta Loun Pavel Janda popřáli návštěvníkům hezkou zábavu. S programem celé přehlídky poté seznámila Milena Syrovátková, která poprosila publikum o potlesk ve stoje pro velké divadelníky a bývalé členy poroty Františka Zborníka a Jan Holfeuer.

O výsledcích rozhodne pětičlenná porota ve složení Jaroslav Kodeš, Veronika Týcová, Zdeněk Janál, Miroslav Král a Vladimír Drápal. Návštěvníci jednotlivých představení mohou svým hlasem rozhodnout o Ceně diváka.

Divadlení zahájil spolek Laso Praha s hrou Drazí pozůstalí, večer následovala úsměvná tragédie Tanga pro Ježíška v podání Vladimíry Zborníkové a Václava Klapky z Divadelního klubu Jirásek Česká Lípa. Pátek zahájí od 10.15 hodin domácí soubor Kefírová sekta Louny s hořkou komedií Nízkotučný jogurt. Na Deset způsobů, jak přežít zombie apokalypsu, se přijďte podívat od 17 hodin, bláznivou komedii přiveze Divadlo Navenek Kadaň. Hrobka s vyhlídkou je název detektivní komedie, která je na programu divadlení v pátek od 20 hodin.

Kvůli zranění členky souboru Li-Di Litoměřice dochází v sobotu ke změně programu. Od 11 hodin je zastoupí také Litoměřičáci Sex Culomets s road movie Poslední cesta Zikmunda a Hanzelky do Afriky. Pražské Divadlo Pod Petřínem přiveze do Loun v sobotu od 15 hodin hru Miroslava Horníčka Dva muži v šachu. A posledním účinkujícím patnáctého ročníku Lounského divadlení přiveze spolek Karel Čapek z Děčína pikantní Maju.

A v neděli na Slavnostním vyhlášení výsledků zazáří jako host Anatol Svahilec, básník a mistr republiky ve slam poetry.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video