Lounští házenkáři pomohli výběru kraje k vítězství na mezinárodním turnaji

Lucie Steklá 2019-03-11 15:54:00

Louny, Stupava (lus, haz) Šest hráčů týmu mladších žáků oddílu házené TJ Lokomotivy Louny se zúčastnilo turnaje na Slovensku s týmem Ústeckého kraje. Domů si výběr mladších žáků přivezl zlaté medaile. Šestý ročníku mezinárodního házenkářského turnaje ZORNO Cup 2019 se konal pod pořadateskými křídly slovenského oddílu Tatran Stupava. Ústecký kraj reprezentovala tři družstva - starší žáci HK FCC Mě-sta Lovosice, krajský výběr mladších žáků Regionálního házenkářského centra Lovosice a mladších žáků HK Baník Most. Ústecká družstva se mezi téměř sedmi desítkami týmů ze čtyř zemí rozhodně neztratila. Starší žáci Lovosic obsadili výborné druhé místo, HK Baník Most (doplněný o hráče z Loun Jirku Zetka a Honzu Bížu), Lovosic a Varnsdorfu skončil v kategorii mladších žáků na pěkném 13. místě.

Nejlepšího výsledku však docílili mladší žáci, kteří si vybojovali zlaté medaile.

V základní skupině ani jednou nezaváhali. Ve čtvrtfinále přestříleli Duklu Praha, v semifinále pak Jičín. V cestě za zlatem jim stáli stejně staří házenkáři Vídně. Po napínavém boji zvítězili o jedinou branku 10:9 a brali pohár za vítězství. Hlavní trenér výběru Jakub Verner shrnul vítězství na ZORNO Cupu: „Dobrá práce lidí kolem kluků, ať již v mateřských klubech, tak i u výběru. Sešla se zde zkrátka dobrá parta, která si šla za úspěchem“.

Sestava: Brankáři: Jáchym Toužimský, Samuel Šírek (oba FCC Lovosice). Hráči do pole: Jan Čermák, František Linhart, Václav Charvát, Filip Rychtařík, Ondřej Majtan, Matyáš Kruml (všichni TJ Lokomotiva Louny), Matěj Formbaum, Vojtěch Buryánek, David Trefný, David Srba, Tomáš Křížek (všichni HK FCC Město Lovosice) a Adam Křivan (HK Baník Most). Trenéři: Jakub Verner a Jan Čermák. Realizační tým: Jaroslav Kruml, Martin Smola, Kateřina Vernerová a Miroslav Rychtařík.

Turnajem prošli házenkáři v základních bojích vítězstvím nad Stupavou, Trebišovem, Hostivicemi a Úvaly, Duklou Praha (čtvrtfinále) a Jičínem (semifinále).

 Finále: Lovosice - Wien 10 : 9 (3 : 2)

Na hráčích byla znát zcela zjevná touha zvítězit a dali do závěru zápasu, po vyrovnaném utkání, všechny síly. Několik sekund před koncem zápasu vytáhl Jáchym Toužimský zákrok dne a odražený míč už Vašek Charvát z ruky nepustil. Poslední tři sekundy „domácí“ už soupeři míč nepůjčili a mohla propuknout na jedné straně vlna euforie a radosti, na straně druhé smutku a slz. Takový je sport. „Kluci šli za svým snem a dali do toho všechno. Ve chvílích, kdy se právě nedařilo, přišla na řadu bojovnost a touha vyhrát. Nejlepší byli všichni. Prostě platilo známé „One for All, All for One!!“ řekli trenéři vítězného týmu.

Hlavní trenér výběru Jakub Verner shrnul vítězství těmito slovy: „Dobrá práce lidí kolem kluků, ať již v klubech, tak i u výběru. Fantastičtí fanoušci, kteří cestovali takovou dálku podpořit mladé házenkáře. Velmi dobrá parta kluků, trochu těch emocí a je z toho první zasloužený úspěch. Díky všem za podporu!“

Mezinárodní úspěch mladých házenkářů. Mladší žáci Ústeckého kraje, včetně šesti hráčů lounské Lokomotivy, vybojovalo na mezinárodním házenkářském turnaji na Slovensku zlaté medaile. Foto: Facebook Zorno Cup 2019


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video