Deváté kolo certifikace odstartováno. Zájemci o značku ,,Poohří regionální produkt®“, hlaste se

Hedvika Fajkusová 2019-03-12 09:01:00

Dolní Poohří (tz, hf) Již deváté kolo certifikace výrobků, služeb a zážitků v regionu podél řeky Ohře vyhlašuje Destinační agentura Dolní Poohří v čele s novým ředitelem Lukášem Pichlíkem. Značka ,,Poohří regionální produkt®“ je označením výjimečnosti a originality, kterou se dnes pyšní celkem pětadvacet produktů, jedna služba a šestnáct zážitků. Zájemci o jedinečné logo z řad regionálních producentů a poskytovatelů služeb musí své přihlášky odevzdat nejpozději do 18. března.

"Byl bych rád, aby se činností agentury podařilo ještě více posílit povědomí o Dolním Poohří nejen místních občanů, ale také turistů a návštěvníků z širšího okolí a vzdálenějších destinací. Tím nemyslím jen povědomí o tom, že zde působí destinační agentura, ale také o tom, že pokud sem jako turisté dorazí, dostane se jim nezapomenutelných zážitků a kvalitních služeb po celé délce území Dolního Poohří,“ říká Lukáš Pichlík, který od nového roku dosedl na místo ředitele Destinační agentury Dolní Poohří po Libuši Novotné Pokorné.

A právě propagaci mimořádných výrobků a zážitků, které jsou v naší lokalitě dostupné, zajišťuje značka ,,Poohří regionální produkt ®“. Úspěšní žadatelé o značku následně využívají na svých produktech a propagačních materiálech jedinečné logo, které návštěvníkům regionu umožňuje snadnější orientaci a je pro ně určující pro výběr kvalitní a tradičně místní služby či produktu.

V úterý 26. března proběhne v Žatci již deváté kolo certifikace. Regionální producenti a poskytovatelé služeb musí své přihlášky odevzdat nejpozději do 18. března. Podrobnosti včetně kritérií jsou k dispozici na www.dolnipoohri.eu/poohri-regionalni-produkt.

Certifikační komise už má za sebou osm certifikačních řízení, při nichž vyzkoušela a zhodnotila množství výrobků, zážitků a služeb, které vznikají v regionu podél řeky Ohře. Katalog dnes obsahuje pětadvacet výrobků, převážně potravin jako jsou sýry, piva, med či pečivo, ale též originální dárkové předměty jako vitráže či opukové výrobky. Certifikují se však také zážitky, které nemůžete prožít nikde jinde než v Poohří. Patří mezi ně třeba jízda Doupovskou drahou, jachtařské tréninky na Nechranické přehradě, Císařský den v Kadani nebo kdoulování v brložském mlýně. Certifikáty jsou platné dva roky a po vypršení jejich platnosti je nutné požádat o obnovení. Celý proces je však pro žadatele bezplatný. Komise se schází pravidelně dvakrát v roce – na jaře a na podzim.

,,Mezi certifikovanými výrobky, zážitky a službami svého favorita nemám. Každý žadatel, ať už certifikát získá či nikoliv, je v něčem originální a jedinečný. A právě v tom tkví ta rozmanitost a pestrost nabídky zážitků, služeb či výrobků,“ upřesňuje na závěr ředitel destinační agentury Lukáš Pichlík, který se na své nové pozici nejvíce těší na pestrost náplně práce, na jednání s různými subjekty cestovního ruchu a na společně organizované kulturní akce, při kterých lze podle jeho slov udělat radost nejednomu návštěvníkovi jakéhokoliv věku, v jakémkoliv městě.

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video