Nové toalety si dámy vyzkouší na plese

Veronika Salášková 2012-01-19 00:01:00

Žiželice – Nové toalety budou moci poprvé použít ženy v Kulturním domě v Žiželicích na Sportovním plese po polovině února. Od začátku ledna zde totiž probíhá jejich rekonstrukce. „Dámské toalety chceme dokončit ještě před Sportovním plesem, který v kulturním domě budeme mít 18. února. Do pánských se pustíme až po plese,“ řekl starosta Petr Kvítek. 

Původní záchody pocházejí ještě z roku 1982, kdy byly postaveny v Akci Z. Staré splachovací toalety se vymění za nové kombíky s úsporným splachovadlem, na podlahu přijde nová dlažba. Stěny budou obloženy do výšky futer, na spodní polovinu přijdou tmavé dlaždice oddělené pásem od světlých v horní polovině. Dalším vylepšením bude, že se dveře kabinek budou nově otevírat ven.
Obec Žiželice navíc na rekonstrukci ušetří, nebrala si na ni firmu, ale provádí je tři pracovníci přidělení obci na veřejně prospěšné práce, dva od úřadu práce a jeden od Selli.  „Všichni tři jsou zedníci, tak jsme vymysleli, že rekonstrukci udělají sami. Venku teď pro ně stejně nemáme žádné úklidové práce, není sníh,“ řekl starosta. „Kdybych na rekonstrukci vzal firmu, zaplatil bych za všechno asi tak 150 tisíc, takto nás to vyjde zhruba na 80 tisíc korun za materiál,“ dodal.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video