Náves a okolí kostela zkrášlili růžemi

Hedvika Mašková 2019-03-14 16:00:00

O tom, že zahradničit se dá nejen na svých pozemcích, nás přesvědčili minulou sobotu občané Radíčevse. Ti se na popud Marie Kunešové a Hany Šimsové ze Spolku pro obnovu a oživení kostela sv. Václava v Radíčevsi rozhodli ke společné akci s názvem ,,Zasaďme si růžovou zahradu v Radíčevsi“. Záhonkové a velkokvěté růže sázeli během větrného dopoledne v parku na návsi a v okolí kostela.

,,Nejdříve nás napadlo vysadit na návsi strom, lípu, ke stému výročí vzniku republiky. Pak jsme se zde rozhlédli a řekli jsme si, že by tu byly pěkné růže. Číhali jsme, až bude v supermarketu akce a koupili jsme je,“ popsala s úsměvem, jak k nápadu zkrášlit veřejné prostranství růžemi přišli, Hana Šimsová.

Celkem bylo nakoupeno 37 sazenic růží, z nichž jedenáct bylo vysázeno kolem stromu na návsi v blízkosti nově opraveného chodníku, a zbytek poputoval ke kostelu sv. Václava. Místní se vyjádřili, že další obdobnou akcí bude na podzim sázení tulipánů do těsné blízkosti růží. ,,Kolem růží by byly moc pěkné tulipány. Poté, co odkvetou, pokvetou růže. Květinový záhon tak nebude nikdy pustý. Na jaře ho budou zdobit tulipány a v létě růže,“ vysvětlily členky Spolku pro obnovu a oživení kostela sv. Václava v Radíčevsi.

,,Ale potřebovali bychom zde dvě lavičky, abychom se mohli dívat, jak nám to tu krásně kvete. Chtěli bychom taky poprosit technickou správu města, aby nám růže neposekali, až přijedou,“ vyjádřila své prosby Hana Šimsová.

Den byl příjemně zakončen ,,Jarním koncertem“ v kostele, při němž předvedli své nadání studenti teplické konzervatoře. Zazněly skladby na varhany, violoncello, flétnu a klarinet od světových skladatelů Johanna Sebastiana Bacha, George Philippa Telemanna, Ludwiga van Beethovena a dalších.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video