Už popáté pořádal Baltík školní kolo soutěže Mladý programátor

Hedvika Mašková 2019-03-16 16:00:00

V učebně Kroužku Baltík Žatec probíhalo o víkendu školní kolo soutěže Mladý programátor 2019. Na soutěž se připravovaly děti v kroužku programování, kde vždy jednou týdně rozvíjejí svou logiku a možná se připravují i na své budoucí povolání.

Letošního školního kola soutěže se účastnilo dvacet dětí. ,,Soutěž Mladý programátor probíhá celorepublikově již desátým rokem. Tady u nás se školní kolo koná možná už po páté. Soutěžíme v programování v programu Baltík, což je obrázkové programování pro děti. Kroužek zde existuje již od roku 2009 a pod Budíkem ho vedeme už pět let. Ti nejlepší ze soutěže postupují do regionálního kola, kam v podstatě patří celé Severní Čechy. Pak je celorepublikové kolo, to bude letos v Teplicích,“ vysvětlila Martina Moravcová, která zájmový kroužek v Baltíku vede.

Ve školním kole soutěže byly děti rozděleny do kategorií Pidi (předškoláci), Mini (1. – 3. třída ZŠ), A (4. a 5. třída) a B (2. stupeň ZŠ).

Do regionálního kola, které proběhne 3. dubna v Teplicích, postoupili z kategorie A Jindra Botek, Pepa Hyke, Ondřej Blail, Tereza Fárková a Barbora Duchoňová. Z kategorie B jedou všichni – Tomáš Kasal, Martin Černý i Martin Kouba. A aby měl Žatec také zástupce z kategorie Mini, pojede rovněž vítěz dané kategorie Adam Krabec.

Výkony dětí byly na závěr po sečtení bodů a vyhlášení výsledků odměněny medailemi a cenami v podobě deskových her nebo počítačového příslušenství. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video