Práce v „Husovce” se protáhly, skončit mají za tři měsíce

Lucie Steklá 2019-03-18 11:51:00

Louny (lus) V lounské Husově ulici si obyvatelé i řidiči „užívají“. V této části Loun stále probíhá rekonstrukce kanalizace a vodovodu, která měla být hotova již na konci loňského roku. Důvodem prodloužení termínu, který město Louny odsouhlasilo, jsou nepředvídatelné okolnosti, k nimž během stavby došlo.

Stavba v celé Husově ulici trvá od poloviny roku 2017, s tím že měla být ukončena v prosinci 2018. Rekonstrukce kanalizace a vodovodu je prováděna z důvodu nevyhovujícího technického stavu stávajících inženýrských sítí vodovodu a kanalizace, aby se do budoucna předešlo haváriím a neplánovaným odstávkám. „Stavba byla plánována do konce roku 2018, ale vzhledem k nepředvídatelným okolnostem, například jiná skladba komunikace, jiné umístění inženýrských sítí a podobně, jež byly v průběhu stavby zjišťovány, došlo k prodloužení termínu na dokončení stavby. Ten byl projednán a odsouhlasen vlastníkem dotčených pozemků, tedy městem Louny,“ uvedl Mario Böhme, mluvčí Severočeské vodárenské společnosti. Nový termín stanoví dokončení prací do května 2019, což je podle slov M. Böhme reálný termín.

V rámci realizace této akce podle mluvčího SVS také dochází k odstávkám. Ty jsou způsobeny postupem výstavby, kdy dochází k přepojování stávajícího vodovodu na vodovod provizorní a následně přepojování na nový rekonstruovaný vodovod. „S tímto souvisí nezbytné provádění tlakových zkoušek a odběrů vzorků pitné vody v jednotlivých etapách. Technicky nelze zprovoznit celou etapu na jedno propojení, je potřeba dočasně zachovat propojení přivaděčů z vodojemů Černčice a Lenešice,“ vysvětlil, M. Böhme.

Společnost se snaží, aby dopady stavby na obyvatele v dotčené lokalitě byly co nejmenší, ať už se jedná o stavební hluk či prašnost. „Shodou okolností SVS tento týden z pozice investora stavby vyzvala zhotovitele, aby nerovnosti na provizorních površích dosypal a srovnal. Cílem je stavbu dokončit co nejdříve, aby mohlo nastoupit město se svou investiční akcí k celkové obnově povrchů. Z tohoto důvodu byly vlastníkem dotčených pozemků výjimečně povoleny stavební práce i přes zimní období,“ uzavřel mluvčí vodárenské společnosti.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video