Louny nedaly soupeři šanci

Lucie Steklá 2019-03-17 10:51:00

V úvodním utkání jarní sezony si fotbalisté s chutí zastříleli. Druhé utkání jarní sezony, které se mělo hrát v sobotu 16. března, bylo odloženo až na červen. Áčko Loun se tak do mistrovských bojů vrátí tuto neděli, 24. března, kdy na domácím trávníku přivítá tým Perštejna - třináctý tým tabulky.

Louny tabulku krajského přeboru vedou i po vynucené víkendové pauze, a to o šest bodů před druhými Srbicemi (v neděli porazily Kadaň 0:2), třetí Vilémov má bodů 35 (v sobotu zvítězil nad Modlany 1:3). 

Dokonce dva zápasy k dobru mají také Dobroměřice, které na jaře ještě nehrály. Důvodem odložení zápasů byla nezpůsobilá hrací plocha. Svá utkání Dobroměřice dohrají 24. dubna a 8. května.  Tuto sobotu je čeká malé okresní derby, kdy na svém trávníku přivítají Žatec. Dobroměřice jsou v tabulce na 14. místě, Žatec se po víkendové výhře nad soupeřem z Jílové posunul na desátou příčku. 

Níže reportáž z úvodního a zatím jediného jarního utkání FK Louny. 

V úvodním utkání jarní sezony si fotbalisté s chutí zastříleli

Louny (fk) První jarní soutěžní utkání vždy napoví, jak se mužstvo připravovalo. S Modlany Louny začaly na výborně při-pravené trávě, její kvalitu však postupem času zhoršoval chvílemi silný déšť.

Louny - Modlany 6:1 (3:0)

Fotbalisté Loun šli do zápasu s úkolem hned od začátku dostat soupeře pod tlak a nutit ho k chybám. Hned po osmi minutách šli do vedení, když po výborné kombinaci na pravé straně Loun prostřelil z malého vápna brankáře Trhlíka Michal Lesniak. „Je třeba říci, že Modlany nepřijeli do Loun jen bránit a během úvodních patnácti minut dělali jejich hráči Lounům velké problémy svými rychlými protiútoky. Takže zhruba úvodní půlhodinu se hrál z obou stran útočný fotbal,“ řekl lounský trenér Zdeněk Kudela. Těsně před jejím naplněním vyhrál Nykl hlavičkový souboj, míč prodloužil na zleva sprintujícího Dana Zíchu, který tváří v tvář hostujícího brankaře skvěle přeloboval na vzdálenější tyč, a bylo to 2:0.

V 35. minutě se pak už většinově rozhodlo o výsledku utkání. Nejprve byl zezadu sražen Lesniak, který utekl hostujícím obráncům. A protože by jinak postupoval na Marka Trhlíka zcela osamoceně, dostal za zákrok modlanský Franc červenou kartu. Následující velmi dobře kopnutý Fiřtův přímý kop nejprve brankář Modlan skvělým zákrokem vyrazil a kryl také Soukupovu dorážku z bezprostřední blízkosti. A Louny zahrávaly rohový kop, ze kterého jsme již byly úspěšné. Odražený míč doputoval k D. Zíchovi, který se prudkou střelou nemýlil. Vstřelil svůj druhý gól a třetí pro Louny.

Lounští fotbalisté a fanoušci se radovali také hned v úvodní minutě druhého poločasu. To Michal Nykl vyhrál svůj vzdušný souboj s brankařem a hlavičkou poslal míč počtvrté přes jeho ruce a za jeho záda. „Po tomto gólu nastalo na straně Loun snad i sebeuspokojení. Hráči začali nepřesně kombinovat bez patřičného pohybu a ho-dně míčů početně oslabenému soupeři ode-vzdávali,“ dodal trenér.

Vše vyvrcholilo v 71. minutě, kdy Modlany dokázaly při rychlém protiútoku v obraně Louny „rozebrat“ a vše musel zachraňovat brankář Patrovský. K údivu všech v blízkosti přítomných rozhodčí nařídil za střet penaltu, ze které hosté snížili (3:1). Po rozehrávce lounští hráči vše kontrovali, Michal Nykl po skvělém uvolnění Lesniakem zaznamenal svůj druhý (pro Louny čtvrtý) gól. A poprvé se v soutěži dospělých potom trefil ještě věkem dorostenec Honza Myšák. Po přihrávce vnikl výborně z levé strany do pokutového území Modlan, pěknou kličkou se uvolnil a obstřelil brankaře.

„Do jarní části soutěže jsme tady vkročili vysokým vítězstvím. Stínem utkání však bylo obnovené zranění našeho brankaře Jakuba Pokorného. Bez ataku soupeře už ve 12. minutě špatně došlápl a znovu si zlomil jednu ze zánártních kůstek. Doba léčby může být až na šest týdnů,“ uzavřel.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video