Anička Trnková to dokázala! Žatecká twirlerka bude závodit na prestižní Grand Prix

Iveta Drlíková 2019-03-20 09:10:00

Díky bezchybným sestavám se žatecká twirlerka Anna Trnková nominovala na světový pohár i prestižní závody Grand Prix ve Francii, kde se utká s elitními závodníky z obou světových asociací. Díky této patnáctileté Žatečance to bude pro Česko poprvé v historii. „Na Grand Prix, kde budu startovat po zakončení světového poháru, to bude hodně těžké, jelikož se tady objeví pouze takové státy jako je Japonsko, USA, Francie a mezi nimi náš malý Žatec. Podmínky na přípravu mám ale nyní velmi dobré. Vyšli mi vstříc s tréninky v hale ve Spořicích, která má strop vysoký 13 metrů, takže se můžu hodně posouvat ve zvládání těžkých vysokých triků,“ řekla nám Anna Trnková.

Obě nominace získala na Mistrovství České republiky v twirlingu asociace WBTF, které proběhlo první březnovou sobotu v Kutné Hoře. Anička zde startovala celkem čtyřikrát, a to v disciplínách sólo 1 hůlka, artistic sólo, artistic pair a se svým týmem Oskarek z Ostrova nad Ohří.

Letos soutěží již v mistrovské třídě A, kde už nemá tak početnou konkurenci, přesto jediná cesta k nominaci na srpnový světový pohár ve Francii vedla přes bezchybné vystoupení. To se jí také podařilo, když své závodní sestavy, které pro ni připravili Maša Kovač ze Slovinska a Pieter Hazeu z Itálie, zajela před porotou parádně. I proto navíc získala nominaci na prestižní závody Grand Prix ve Francii, kde startuje elita z obou světových asociací NBTA a WBTF dohromady. Česká republika bude mít historicky první zastoupení na těchto závodech právě v Aničce Trnkové. „Tato Grand Prix je vlastně i první krůček k tomu, aby se tento krásný sport, který se stále chybně zaměňuje s mažoretkami, stal olympijským sportem. Jednou z důležitých podmínek je, aby se obě největší asociace spojily v jednu. Dojít by k tomu mělo do roku 2021,“ vysvětluje Petra Havelková, maminka úspěšné žatecké twirlerky. V současnosti totiž obě asociace pořádají svoje vlastní soutěže v rámci jednotlivých států, Evropy i světa, a to by se jejich sloučením mělo konečně změnit.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video