Víkend nabídne dvě běžecké akce

Lucie Steklá 2019-03-20 12:28:28

Běží se Velká Žatecká, startuje seriál závodů Lounský běžecký pohár.

Velká Žatecká

Žatec (id) Další ročník přespolního běhu Velká Žatecká je v dolním parku pod nemocnicí na programu již v sobotu 23. března. Letošní ročník je ve dvanácti kategoriích současně i Přeborem Ústeckého kraje, ale pořadatelé zvou k aktivní účasti nejenom závodní běžce, ale tradičně i širokou veřejnost. Jako první na dvě stě metrů dlouhou trať vyrazí kluci ročník 2012 a mladší, a to již v 9.05. V pravé poledne by jako poslední měli náročný parkový okruh začít ukrajovat muži vytrvalci. Přihlášky můžete posílat do 21. března na e-mail: J.Bajbora@seznam.cz, zaregistrovat se lze rovněž na http://www.hopmantriatlon.cz/form/velkazatecka.php, nebo na místě v den závodu, 30 minut před startem svého běhu. Žákovské kategorie startovné neplatí, ostatní hradí poplatek 50 korun. Každý účastník získá originální diplom. Akci tradičně pořádá Atletický klub Žatec.

Startuje Lounský běžecký pohár

Solopysky (lus) Běh Okolo Pravdy v neděli odstartuje pátý ročník Lounského běžeckého poháru 2019.

Třetí ročník běhu, jehož trasy vedou lesem lounského Podlesí, startuje v neděli 24. března v deset hodin dopoledne. Okolo Pravdy mohou běžet nejmenší až po dospěláky. Tratě jsou pro závodníky připraveny v délce od sta metrů (ročník 2012 a mladší), do 5,5 kilometru (ročník 2006 a starší), které startují společně v 11 hodin. Minipřípravka běží (2010 a 2011) dvousetmetrovou trať, přípravka (2008 a 2009) trať šest set metrů.

Novinkou závodu je sprinterská kategorie určená pro žactvo. Ta se poběží v délce dvě stě metrů.

Přihlášky do závodu mohou zájemci zaslat na email janhrich@seznam.cz, nebo na telefonu pořadatele 728 843 517. Závodníci mají také možnost se přihlásit třicet minut před startem kategorie.

Startovné je dvacet korun.

Start závodu je na rozcestí – startu zelené trasy vedoucí na Pravdu u silnice směr Solopysky – Pnětluky. Parkovat lze v kopci po pravé straně ve směru od Solopysk.

Součástí Lounského běžeckého poháru jsou celkem tři běhy – Okolo Pravdy, Ran-ská hora (6. ročník, 28. dubna, start u Kulturního domu Raná) a Májový běh v Lounech (6. ročník, 1. května, atletický stadion Základní školy Prokopa Holého Louny ). Bodování je následující: 1. místo – deset bodů, 2. místo – 8 bodů, 3. místo – 7 bodů, 4. místo – 6 bodů….a dále. Pohár za celkové vítězství obdrží závodník, který je zúčastní minimálně jednoho běhu a závěrečného běhu v Lounech.

Závod pořádá Atletický klub Louny. Více informací, včetně mapy tras závodu, najdete na webové adrese klubu www.zslounyholeho.cz/cs/lounsky-bezecky-pohar/.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video