Rozšířená expozice Jedové chýše. Návštěvníci se přišli bát do sklepení

Hedvika Mašková 2019-03-21 16:30:00

Milovníci hororů a ti, co mají pro strach uděláno, zavítali v sobotu do Restaurace U Zlatého beránka, kde byla otevřena rozšířená a zdokonalená expozice Jedové chýše. Návštěvníci, povětšinou rodiny s dětmi, se přišli bát do sklepení, kde na ně čekali mimo jiné hororové postavy jako třeba Slender Man nebo Samara.

,,Tím, že jsme zaznamenali pozitivní odezvu na první fázi Jedové chýše, jsme se domluvili s Městem a pronajali si další sklepní prostory pod vedlejším domem. Naše číslo popisné pod Restaurací U Zlatého beránka je spojené tunelem, který vznikl za druhé světové války, aby mohli lidé při bombardování přebíhat do vedlejších domů. Tunel je vedený i pod sousedním domem na druhé straně. Tři domy byly tedy spojeny a my jsme využili napojení a rozšířili expozici o další hororové sekce,“ vysvětlila Kateřina Malá z Restaurace U Zlatého beránka.

Návštěvníci při vstupu do sklepních místností dostávali helmy, protože tunel propojující domy je vysoký pouze 150 centimetrů. Provozovatelé také každému, kdo do Jedové chýše zavítá, doporučují shlédnout filmy či přečíst knihy d Stephena Kinga. Na škodu prý nebude ani znalost pohádek od Tima Burtona, Alfreda Hitchcocka či Johna Carpentera. Kdo je v oblasti hororových filmů znalcem, má vyhráno. Kateřina Malá má totiž pro všechny, kdo uhádnou, z jakých hororů se dané scény ve sklepě nacházejí, připraveného něco dobrého na zub.

,,My, když jsme poprvé sklepy zpřístupňovali, tak jsme očekávali, že lidé půjdou za historií, ale to šla opravdu jen malá část lidí ve Dnech evropského dědictví. Tím, že jsme ze sklepení udělali zábavnou atrakci, tak mohou lidé vidět obojí – zachovalé středověké klenby a současně si užít příjemný rodinný zážitek,“ doplnila Kateřina Malá na závěr.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video