Papírové sáčky na psí exkrementy k dostání na informacích městského úřadu

Hedvika Mašková 2019-03-24 16:00:00

Článek o frekvenci doplňování sáčků na psí exkrementy, který vyšel v předminulém vydání našeho týdeníku, vyvolal mezi vámi čtenáři řadu dalších otázek.

,,Nebylo by třeba možné, kdo má registrovaného psa, aby dostával sáčky přímo poštou? Do schránky? A neregistrované, aby se hlídalo a třeba pokutovalo? Opravdu je nepříjemné, když já si exkrement po svém psovi uklidím a vedle leží další tři od jiných, nedejbože do jiného šlápnout,“ napsala nám v minulém týdnu čtenářka P. N. (celé jméno redakci známo).

Dotaz jsme dále předali tajemnici Městského úřadu Žatec Heleně Šmeráková, která nám odpověděla: ,,Sáčky, které jsou k dispozici v zásobnících po městě - igelitové - jsou pouze v těchto zásobnících. Majitelé psů, kteří přijdou přihlásit svého ,,miláčka" si mohou vyzvednout rovnou při návštěvě papírové sáčky, které pak mají kdykoliv znovu k dispozici na informacích městského úřadu na radnici. Stačí přijít a sáčky si odnést. Ze zkušenosti víme, že majitelé mnohem radši využívají sáčky igelitové a o tyto až takový zájem není. Nemyslím si, že by bylo tedy účelné, sáčky rozesílat do schránek.“

Nadcházející otázka týkající se pokutování neregistrovaných páníčků putovala na adresu Městské policie v Žatci. ,,V minulém roce provedla městská policie celkem 531 kontrol se zaměřením na volné pobíhání psů a s tím související možné znečišťování veřejného prostranství. V rámci kontrolní činnosti se hlídky při dohledu na veřejný pořádek této problematice i nadále věnují. Zjištěné přestupky jsou řešeny na místě, případně předáním k dořešení správnímu orgánu,“ odpověděl našim novinám zástupce ředitele městské policie Luboš Šindelář.

Naší čtenářku P. N. rovněž zajímal vývoj plánovaného parkoviště v ulici Stavbařů, na který jsme se dotázali Marka Patakyho z odboru rozvoje města, který řeší přípravy a realizace oprav a investičních akcí městských komunikací i dopravních staveb. ,,Na parkoviště v ulici Stavbařů se zpracovává projektová dokumentace. Pokud půjde vše podle plánu, tak by měla realizace proběhnout v příštím roce,“ odpověděl Marek Pataky.

Pokud i vás trápí něco v našem městě nebo máte tip na článek, napište nám na email fajkusova@ohremedia.cz nebo volejte na telefonní číslo 605 885 460.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video