Jirkov koupil dům na náměstí, o jeho využití se bude ještě jednat

Soňa Šímová 2019-03-21 08:57:57

JIRKOV (soš) — Na středečním mimořádném zasedání zastupitelstva města Jirkov se řešil také odkup patrové budovy na náměstí od společnosti Gorenje. I přes vzrušené hodinové jednání nakonec výhodná koupě za 14 miliónů korun prošla. V objektu by měla zůstat organizace Archa 777 i cukrárna, o využití dalších prostor se jedná.

Ještě před zahájením zasedání měli zastupitelé možnost se do budovy podívat. Vzniklo tak několik otázek, které bylo potřeba zodpovědět. Jednou z nich byla například přípojka vody, která se nachází na jiném pozemku. „Firma, které pozemek patří, je ochotna ho prodat za zhruba 60 tisíc korun,“ zmírnil obavy Milan Reiner, vedoucí odboru majetku města a útvaru investic. Další debata se točila okolo využití prvního patra budovy. „Mně se nejvíce líbil záměr přesunutí městské policie, ale tam jsme se nedohodli s ředitelem ani ostatními zastupiteli. Budeme to respektovat,“ řekla po zasedání starostka Darina Kováčová. Mezi dalšími návrhy byl i komerční pronájem celého patra nebo rozdělení na menší prostory třeba pro neziskové organizace. „Důležité je říct, že nehledáme využití pro celou budovu. V podkroví zachováme Archu, zůstane i cukrárna. Prostory banky Moneta, která končí, bychom rádi nabídli jiné bankovní společnosti. To znamená, že jednáme pouze o efektivním využití prvního patra. Naplánujeme tedy pracovní schůzku zastupitelů, aby se vyjádřili a přinesli nové podněty,“ dodala starostka.

Jedním z hlavních důvodů odkupu bylo, aby se budova v centru města nedostala do rukou například obchodníkům, kteří by zde vybudovali další Vietnamské obchůdky. „V tomto směru bychom neradi, aby se tu tato obchodní činnost nadále rozšiřovala. Rádi bychom s ní naložili tak, aby zvýšila atraktivitu města,“ podotkla starostka na zasedání. Radní také zaujala nízká cena za budovu. Odkup ji vyjde na 14 miliónů korun, zatímco srovnatelně velké budovy jinde jsou i o 10 miliónů dražší. Náklady na pořízení by se městu měly vrátit zhruba do deseti let.

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video