Aktualizováno: Faru výchovného ústavu zachvátil oheň

Alla Želinská 2019-03-27 08:57:00

K požáru do Buškovic v noci z neděle na pondělí jelo osm hasičských jednotek.

Buškovice - Osm hasičských jednotek vyjelo v noci z neděle na pondělí 25. března k požáru v Buškovicích. Hořela střecha budovy Fary Výchovného ústavu v Buškovi-cích. „Hasiči zasahovali zevnitř budovy a z výškové techniky. Střecha hořela pod plechovou krytinou, bylo nutné ji rozebrat. Hasiči z objektu vynesli cenné věci. Po sedmé hodině ranní se na požářišti vystřídaly směny,“ sdělil Lukáš Marvan, mluvčí HZS Ústeckého kraje. Hasiči požár zlikvidovali v 9:43.

„K požáru nízké budovy v obci Buškovice jsme byli vysláni v 1:33 ráno. Jednotka vy-jela s CAS 20 Terrno v počtu 1+4. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o rozsáhlý požár střechy jedné z budov spravované tamním výchovným ústavem. Prakticky celý zásah probíhal za použití dýchací techniky, několika vodních proudů a výškové techniky. Po lokalizaci požáru bylo zahájeno rozebírání plechové střešní krytiny a dohašování ohnisek,“ uvedl hasič - záchranář z jednotky SDH Vroutek.

Na místě spolu s vrouteckými hasiči zasahovali profesionální hasiči z Podbořan a Žatce, dobrovolní jednotky z Podbořan, Krásného Dvora, Kryr a Očihova a hlídka PČR OOP Podbořany. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Ředitel výchovného ústavu v Buškovicích se k události vyjádřil jen stručně. „Veškeré informace k po-žáru může podávat pouze tiskový odbor ministerstva školství. Jsem vázán mlčenlivostí. Mohu pouze sdělit, že došlo k požáru budovy v majetku MŠMT a nedošlo ke zranění zaměstnanců ani klientů,“ uvedl na náš dotaz k ranní pondělní události PhDr. Mojmír Šebek.

Kapacita ústavu je 40 dětí, které jsou rozděleny do 5 výchovných skupin. Ubytováni jsou v samostatných budovách: Vila, Zahrada, Brána a Fara, na které jsou ubytováni chlapci s uloženou ochrannou výchovou. Dětem se věnují vychovatelé a jejich asistenti. Právě na Faře došlo k požáru.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video