Úvod   /   Zprávy   /   10 let Madrigalu

10 let Madrigalu

2019-03-30 08:08:00

CHOMUTOV (red) — Vokálně — instrumentální soubor Madrigal slaví letos 10. výročí od svého vzniku. Při této příležitosti pořádá v sobotu 30. března od 18 hodin v kostele svatého Ignáce koncert.

Soubor v roce 2008 založila Hana Ondráčková z vybraných studentů kadaňského gymnázia. Poprvé se tato skupina představila téhož roku 29. listopadu v kostele Stětí sv. Jana Křtitele, kde tímto koncertem založila tradici adventních koncertů v Kadani. Během svého dosavadního působení Madrigal natočil 3 CD a zúčastnil se sborových soutěží Opava cantat a Gymnasia Cantant, ve kterých postoupil až do celostátních kol v Opavě a v Brně. Jeho koncertní působení je známé nejen v našem kraji, ale i v zahraničí, kde účinkoval v Německu na zámku Schlettau a později i v Porsgrunnu v Norsku. Známá je také jeho letitá spolupráce se ZŠ a Dps v Kadani. V současné době je Madrigal samostatným hudebním tělesem města Kadaně a vystupuje na koncertech nebo přehlídkách hudebních skupin.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video