Tribunu za patnáct milionů zastupitelé nechtějí

Hedvika Mašková 2019-03-30 15:30:00

Navýšit cenu plánované tribuny na více než patnáct milionů zastupitelé nechtějí. Shodli se na tom během čtvrtečního zasedání. Nejde o to, že by tribunu na Slavoji postavit nechtěli. Nabízené částky, které vyvstaly z dosud neuzavřeného výběrového řízení, se jim však zdály příliš vysoké. Cena by podle nich neměla překročit jedenáct milionů korun, které byly schváleny již dříve, a počítá se s nimi v letošním rozpočtu.

Vybudování tribuny a jejího zastřešení na stadionu FK Slavoj je dlouhodobé téma. Město letos vyhlásilo výběrové řízení na dodavatele stavby. To však muselo být zrušeno. Žádná z nabídek se totiž nevešla do jedenácti milionů, které Město na veřejnou zakázku uvolnilo. Vypsáno bylo tedy nové výběrové řízení, u něhož se počítalo, že se podaří zakázku vysoutěžit podstatně lépe. Nestalo se. Byly podány tři nabídky v rozmezí 15 až 16 milionů korun.

,,Slavoj mě svým způsobem odchoval a je pro mě srdeční záležitostí, ale pro tribunu za patnáct milionů nikdy ruku nezvednu a řeknu to fotbalistům klidně do očí, přestože doufali, že když zde budu, budou mít vyhráno. Myslím, že jedenáct milionů, které na tribunu zastupitelstvo schválilo, je dostačujících,“ uvedl svůj názor během zasedání zastupitelstva místostarosta Radim Laibl, který by investici patnácti milionů viděl do celého areálu FK Slavoj a nejen do vybudování tribuny. Ušetřené peníze by podle něj mohly poputovat také do šaten, sprch a plotu, na jehož rekonstrukci fotbalisté rovněž žádají peníze.

Jediným zastupitelem, který byl pro navýšení částky na patnáct milionů korun, byl předseda komise tělovýchovy a sportu Jiří Karas: ,, Já bych taky rád, aby stála tribuna co nejméně, ale jsem sportovec a předseda sportovní komise a pro sport v Žatci budu dělat maximum a chci, aby byla na Slavoji důstojná tribuna.“

V projektové dokumentaci na výstavbu tribuny na Slavoji se počítá s několika podstatnými změnami oproti tribuně předchozí. I tyto inovace připadaly některým zastupitelům zbytečné, poněvadž cenu výrazně navyšují.

,,Nemyslím si, že fotbalová tribuna musí mít 800 diváků. Budou se na mě fotbalisti zlobit, ale já jsem tam nikdy tolik diváků neviděl. Pokud neschválíme, tak je to podle mě legitimní důvod k tomu, aby se výběrové řízení zrušilo. Východiskem je opravit projekt tak, abychom splňovali finanční mantinely,“ znělo během zasedání z úst místostarosty Radima Laibla, podle něhož by se dalo ušetřit i na vybudování provizorní komunikace a zpřístupnění pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace. ,,Nikdy jsem neviděl na stadionu plošinu pro vozíčkáře. Omlouvám se tělesně zdravotně postiženým, ale ti měli vždy VIP prostor vedle střídačky, nikde žádná plošina nevyjíždí. Tímhle směrem bychom měli jít,“ vysvětlil Radim Laibl.

Z důvodu neschválení dostatečného množství finančních prostředků bude muset být výběrové řízení zrušeno. Projektová dokumentace se bude muset předělat, avšak za podmínky, že na ni budou uvolněné peníze. Se schválenými jedenácti miliony se počítá na samotnou realizaci stavby.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video