Zloděje, který okradl starší ženu, strážníci chytili

Veronika Salášková 2012-01-22 00:27:00

Žatec – K loupežnému přepadení starší ženy došlo minulé pondělí v centru Žatce. Došlo k němu minulé pondělí kolem 15,30 hodin v parku pod budovou jídelny Na Růžku. K 63leté ženě přistoupil mladík a požadoval zapálení cigarety. Když mu žena sdělila, že nemá zapalovač a z místa odcházela, chytil ji zezadu za kabelku, kterou držela v levé ruce a začal se s ní o kabelku přetahovat. Po chvilce se mu kořist podařilo ženě z ruky vytrhnout a utíkal s ní směrem k Libočanské brance.

Po několika metrech ale kabelku odhodil, neboť si všiml strážníků, kteří poblíž prováděli kontrolní činnost. Pokračoval dál v útěku. Strážníci jej ale začali pronásledovat. Zadrželi ho pod hradbami, v místech pod bývalou restaurací Bašta. Následně jej předali žateckým policistům, kteří zjistili, že se jedná o teprve 16letého místního mladíka.
V současné době se již nachází ve vyšetřovací vazbě. Z probíhajícího vyšetřování dále vyšlo najevo, že dotyčný má na svědomí i další násilnou trestnou činnost. „Podobnou loupež spáchal i před Vánocemi. V žatecké Hájkově ulici rovněž okradl starší ženu. Tehdy k ní zezadu přistoupil, strčil ji do zad, následkem čehož poškozená upadla, a poté jí z ruky vytrhl kabelku s věcmi. Seniorka utrpěla různé hematomy, pohmožděniny oděrky a odřeniny po celém těle,“ sdělila tisková mluvčí lounské policie nprap. Jaromíra Střelcová. Vyšetřování stále probíhá, není vyloučeno, že toho má mladík na svědomí  více.

 

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video