Atleti zabojují o medaile v přespolním běhu

2019-03-29 13:38:50

Atleti z Loun i Žatce zítra, v sobotu 30. března, míří na republikový šampionát v krosu. Na start Mistrovství ČR v přespolním běhu dorostenců, dorostenek, starších žáků, starších žákyň, mladších žáků a mladších žákyň se postaví deset běžců Atletického klubu Louny, jedna běžkyně ASK Elna Počerady a dva zástupci Atletického klubu Žatec. 

Šampionát se koná v Mladé Boleslavi. 

Atlety čekají tratě v délce dvou kilometrů (mladší žáci, mladší žákyně), tří kilometrů (starší žáci, starší žákyně, dorostenky) a čtyř kilometrů (dorostenci). Trať tvoří okruh o délce jednoho kilometru vedený po loukách a lesních cestách, převýšení okruhu je 10 metrů. "Naši borci se utkají s tím nej v ČR. Podle mne je kros disciplínou, kde se může stát cokoliv," uvedl trenér AK Louny Jan Hřích. Podle jeho vyjádření na sobotní závody jede klub s ambicemi na umístění dvou závodnic. "Verča Vávrová a Petra Helebrantová půjdou do první lajny a je jasné, že patří mezi favoritky. Honzik Hřích a Eliška Zahrádková mají jiné přednosti a určitě v aréně proženou vytrvalostní typy. Ondřej Valoušek poběží v mladším žactvu a jde běžecky nahoru, tak jen nezaspat na startu a nebát se to rozběhnout. Natka Buchcarová v minulosti krosy zvládla skvěle, tak doufám, že to opět potvrdí. Kačka Helebantová poběží s o rok staršími, tak uvidíme," přiblížil cíle trenér. Spolu s V. Vávrovou na trať v kategorii mladších žákyň vyběhne také Veronika Karfíková, Sára Lošťáková, Betka Bidrmanová. 

Součástí republikového šampionátu je vložený závod přípravek a předpřípravek, které vyběhnou na půlkilometrovou trať. "Tohoto závodu se za náš klub zúčastní i naši nejmladší Eliška P., Anežka, Ela, Bára, Nikola, Mates a Tomáš. Držte palce ?," vzkazuje J. Hřích.

Atletický klub Žatec na republikový gigant posílá své dva běžce, Radka Vostřela a Daniela Švece. 

Elna Počerady bude mít jednu zástupkyni v závodím poli, Zuzanu Porubčanovou. 


V kategorii dorostenců nastoupí: Jan Hřích (AK Louny), Radek Vostřel (AK Žatec).

V kategorii dorostenek nastoupí: Natálie Buchcarová, Petra Helebrantová, Eliška Zahrádková (všechny AK Louny), Zuzana Porubčanová (ASK Elna Počerady). 

V kategorii žákyň poběží: Kateřina Helebrantová (AK Louny).

V kategorii mladších žáků poběží: Ondřej Valoušek (AK Louny), Daniel Švec (AK Žatec).

V kategorii mladších žákyň se na start postaví: Alžběta Bidrmanová, Veronika Karfíková, Sára Lošťáková a Veronika Vávrová (všechny AK Louny). 

Připomeňte si loňský úspěch atletky Veroniky Vávrové, která přivezla bronzovou medaili. 


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video