Asistenta z USA na celý rok pro gymnázium i obchodní akademii

Hedvika Mašková 2019-04-08 16:00:00

Fulbrightova komise vybrala třicet českých středních škol, na kterých budou v příštím školním roce pomáhat s výukou angličtiny mladí Američané, absolventi prestižních amerických univerzit. Mezi úspěšnými žadateli jsou i Obchodní akademie a Gymnázium Žatec, které se společně v nadcházejícím školním roce podělí o asistenta do výuky angličtiny Aldena Josepha Mohacsiho.

Dle původní domluvy bude asistent působit současně na žatecké obchodní akademii a gymnáziu. Školy ho mohou zapojit do výuky anglického jazyka, kdy může spolupracovat na výuce s učitelem angličtiny. V případě, že se osvědčí, může vést některé hodiny i sám. Školy budou rovněž asistenta zapojovat do mimoškolních aktivit. Asistenti si vybrali Českou republiku jako jednu z 66 zemí v nabídce. Česká republika je již podruhé v žebříčku Komise J. W. Fulbrighta středním školám v České republice, která již od roku 2005 nabízí možnost přizvat k výuce anglického jazyka asistenty z USA, mezi deseti nejžádanějšími zeměmi. Asistenti mají zájem seznámit se s místními lidmi, s tradicemi a s naší kulturou.

Alden Joseph Mohacsi, který bude v Žatci působit jako asistent, vystudoval bakalářský dvojobor ,,History and Art History“ na americké Dickinson College. Ve svých hodinách plánuje využívat hudbu a umění. Alden má předky v České republice, česky však nemluví. Během studia Alden strávil jeden semestr v Bologni, mluví proto trochu italsky a také španělsky. Zúčastnil se také třítýdenního uměleckého programu v Maďarsku a čtyři týdny cestoval po Evropě se sborem, ve kterém působil během celého univerzitního studia. Během letních měsíců Alden pracoval ve vzdělávacím uměleckém centru v Chicagu, působil jako kurátor a prováděl nové studenty po univerzitním kampusu. Našim studentům by Alden kromě výuky angličtiny rád nabídl i odpolední hudební klub, anebo bude třeba možné propojit Aldena s místní hudební školou, která se nachází v blízkosti obou žateckých středních škol. Ve volném čase Alden rád poslouchá hudbu, hraje na kytaru, běhá, kempuje, chodí na výlety, hraje fotbal. Na pobyt v České republice se prý moc těší.

Foto: Dickinson College

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video