Nový turistický panel plný nabídek

Alla Želinská 2019-04-02 11:10:00

Podbořany - Na Masarykově náměstí v Podbořanech mezi kulturním domem a obchodním domem Rubín stojí nový turistický panel. Veškeré fotografie a informace na teto oboustranné tabuli jsou dílem dlouholeté turistky Zdenky Krůtové s pomoci členů KČT Podbořany, přátel, kamarádů.

„Pro prvopočátek se musíme vrátit do loňského září, kdy jsme s Janou Hoťkovou coby zástupkyně KČT Podbořany obdržely příspěvek 10 000 Kč v 6. otevřeném grantovém kole firmy Logit vyhlášeném ve spolupráci s Ústeckou komunitní nadací. Nejprve jsme museli najít výrobce pro panel, což byla nakonec firma Urbania se sídlem až na Moravě. Částka za výrobu tohoto panelu však přesahovala výši grantu, a to o dalších 2674 Kč. Zároveň se projednávala i cena za grafické zpracování, které nám přislíbila podbořanská firma Westprint. Tady částka byla vyčíslena ve výši 3751 Kč. Celkové náklady se tak vyšplhaly na 16 425 Kč. Chybějících necelých 6,5 tisíce nám dofinancoval Městský úřad Podbořany, který rovněž zajistil instalaci této oboustranné turistické tabule na náměstí v Podbořanech,“ vypráví Zdenka Krůtová.

Její práce na přípravě obsahu panelu trvala několik měsíců. „Nejprve jsem někdy pěšky, jindy autem začala navštěvovat nejrůznější místa po Podbořanech a blízkém okolí a fotit je. Z nich jsem vybírala obrázky míst, která by turisty mohla zajímat, či přilákat k relaxaci. Pak jsem připojila stručné texty. Následovala ještě konzultace s několika odborníky, rovněž jsem nechala posoudit i několika laiky, to proto, že panel je určen pro co nejširší veřejnost. Mravenčí práce a náročná na čas. Na jedné straně panelu najdeme upozornění na místa přímo v Podbořanech, druhá strana je věnovaná kaolinu, surovině, která je doposud s městem spjatá,“ dodává paní Krůtová. Panel, či turistická tabule, obě pojmenování jsou správná, upozorňuje nejen na expozici vybudovanou v hlubanské gotické tvrzi teprve nedávno, či na vyhlídkovou věž na Rubínu, ale i na další lokality v Podbořanech a v blízkém okolí.

„Velmi pečlivě jsem vybírala i místo, kam tabuli postavit. Byla instalována se souhlasem městského úřadu v místech, kde během roku probíhají další kulturní akce, trhy, kudy chodí větší množství místních obyvatel, jednoduše řečeno, aby byla hodně na očích. Mám radost, že můj nápad se stal skutečností a je zrealizován. Hlavně si přeji, aby se panel líbil a splnil svůj účel,“ řekla Z. Krůtová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video