Zlaté pásmo pro žatecký sbor

Redakce 2019-04-07 11:01:00

Každým rokem organizují základní umělecké školy soutěže, které mají prověřit úroveň jejich žáků. Ministerstvo školství je pro dané obory vyhlašuje v tříletých cyklech. Letos se soutěž týkala i pěveckých sborů. ZUŠ Žatec realizovala nejdříve okresní kolo, kde soutěžilo sedm sborů a pět z nich postoupilo do kola krajského, které opětovně pořádala žatecká škola. Vše se odehrávalo v městském divadle a organizace celého klání si zasloužila uznání v podobě perfektní přípravy a následného provedení.

Koncem března se tak do žateckého divadla sjely pěvecké sbory z Loun, Postoloprt, Jirkova, Litvínova, Lovosic, České Kamenice, Varnsdorfu, Děčína a Žatce. Celou soutěž příjemně a vtipně moderovala Alžběta Urbancová. Zcela zaplněné divadlo nadšeně povzbuzovalo konkurenční sbory a atmosféra byla úžasná. Po poradě poroty, během které mohly děti shlédnout představení pohádky místního ochotnického spolku Opera Žatec, došlo již na vyhlašování výsledků. Z deseti sborů získaly „Zlatá pásma“ pouze dva, a to Camerata žatecké ZUŠ, pod vedením Alžběty Urbancové, a DPS Varnsdorf, který jako jediný bude zastupovat náš kraj na celostátní přehlídce v Litomyšli. Žateckým zpěvačkám blahopřejeme k úspěchu.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video